J. Foldina: "Kosovo ne postoji"

Rezolucija češkog parlamenta iz 2008. godine u kojoj se navodi da Kosovo kao država ne postoji i dalje je važeća, Kosovo je Srbija, istakao je u svom govoru poslanik vladajuće Češke socijaldemokratske partije Jaroslav Foldina.

Podeli ovaj članak sa:
 • Poslanik Jaroslav Foldina na demonstracijama u Pragu protiv nezavisnosti Kosova (Foto Youtube)

Prilikom četvrtog neuspešnog pokušaja ratifikacije u češkom parlamentu "Sporazuma između Češke Republike i Republike Kosova o izbegavanju dvostrukog oporezivanja", koji je prošle jeseni potpisan od strane češke i kosovske vlade, poslanik Jaroslav Foldina je ponovo izneo niz argumenata kojima se protivi njegovom usvajanju, javlja za RTV KIM iz Praga Zoran Lešević, sudski tumač za češki i srpski jezik
 
"Kao što sam i konstatovao, 2008. godine je doneta Rezolucija češkog parlamenta koja je jasno rekla da nikakva država Kosovo ne postoji. Drago mi je da su se kolege u prethodnoj diskusiji pozivali na Rezoluciju češkog parlamenta u odnosu prema Krimu. Sutra bismo ovde mogli da raspravljamo o Luganskoj Republici, ili o nekoj drugoj republici, zbog čega preporučujem da se ova rasprava odloži i prekine da ne bismo uprljali ruke. Ništa se nije promenilo, Kosovo ne postoji. Rezolucija je i dalje važeća, Kosovo je Srbija, dame i gospodo!", istakao je Foldina.

Ostale vesti

 • "Srbi da se okrenu umerenijim srpskim partijama"

  Ja sam svestan pritisaka koje doživljavaju Srbi od paralelnih struktura Srbije na Kosovu, od kojih je jedna i Srpska lista, ali srpska zajednica na Kosovu trebalo bi da stekne snagu i da se prestroji iza umerenijih srpskih stranaka i političara na Kosovu, rekao je u intervjuu za NIN lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

 • Ešton: Nismo tražili od Beograda i Prištine da pređu crvene linije

  Ešton: Nismo tražili od Beograda i Prištine da pređu crvene linije

  Bivša visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, pod čijim je okriljem počeo dijalog Beograda i Prištine 2012. godine, rekla je na Beogradskom bezbednosnom forumu da se od strana nije tražilo da prelaze svoje crvene linije i da je cilj bio da predstavnike strana pokušaju bar da dovedu u istu sobu, za isti sto.

 • Sporazum: Novac ne rešava problem Kosova

  Sporazum: Novac ne rešava problem Kosova

  „Milijarde evra i dolara su stigle na Kosovo, pa se ništa nije promenilo“, rekao je u novom izdanju emisije „Sporazum“ novinar Darko Dimitrijević. „Svi su (u regionu) dobili pare i sada je potrebno da oni to vrate na neki način, a to su bolni kompromisi“, smatra njegova koleginica Violeta Oroši.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane