Vesti
Politika

Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će predizborna kampanja u Severnoj Mitrovici biti od 12. do 27. novembra, dok će se u četvrtak razgovarati o kampanji u Podujevu kako bi se odlučilo da li će se aktivnosti ponoviti još jednom.
Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra
Severna Mitrovica (Foto Helikim)

Predsednica CIK-a Valjdete Daka je navela da će kampanja u Severnoj Mitrovici trajati 15 dana.

„Izborna kampanja počinje 12. novembra, a završava se 27. novembra. Za Podujevo još imamo vremena i možemo se konsultovati narednih dana, dok se za Mitrovicu to mora odlučiti danas, jer su to potpuno novi izbori", rekla je Daka.

Član CIK-a iz DSK Sami Hamiti rekao je da su troškovi za izbore u Severnoj Mitrovici niži u poređenju sa izborima u drugim opštinama.

„Analizirali smo to dugo vremena, ispostavlja se da su troškovi za izbore u Mitrovici niži u poređenju sa ostalim izborima za opštinu“, kazao je on.

Član CIK-a Aljim Rama iz Pokreta Samoopredeljenje rekao je da u Podujevu treba nastaviti sa aktivnostima koje su zastale.

„Dogovorili smo se da sve aktivnosti koje su zastale treba da se ponove u Podujevu, da se to uradi kroz operativni plan i da se koriste isti rokovi".Ostale vesti

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj, kazao je da sporazum između Beograda i Prištine treba tražiti u okvirima evropske perspektive.
  • 01.12.2020
EU: Sporazumi Beograda i Prištine moraju se poštovati i sprovoditi
"Kontinuirana strateška posvećenost Kosova evropskom putu i dijalogu sa Srbijom uz pomoć EU, glavne su pozitivne odluke procesa evrointegracija Kosova" navodi se u zajedničkoj izjavi Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Kosova EU i predstavnika vlade Kosova. Takođe, učesnici sastanka saglasini su da se svi prethodni sporazumi Beograda i Prištine moraju poštovati i primeniti.
  • 30.11.2020
Komandant KFOR-a: Bez smanjenja broja vojnika u dogledno vreme
Trenutno nema plana za ograničavanje mandata i snage trupa KFOR-a. Sve trupe iz zemalja koje čine KFOR su posvećene da doprinesu osobljem i potpuno sposobnim jedinicama u skladu sa trenutnim brojevima, rekao je za RTV Kim novoimenovani komadant ove vojne misije na Kosovu general-major Franko Federići.
  • 30.11.2020
„Očekivana pobeda Milana Radojevića“
Za razliku od prethodnih izbornih kamapanja u Severnoj Mitrovici, na poslednjoj nije bilo vređanja, ni „teških reči“ upućenih protivkandidatima. Od jedne stvari se ipak nije odustalo, a to je kolektivno glasanje članova Srpske liste.
  • 30.11.2020
Milunović čestitao Radojeviću i poručio mu da se bavi gradskim problemima
Dan nakon izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, jedan od kandidata za ovu poziciju, Dušan Milunović kaže da borba nije bila jednostavna. Ipak, čestitao je pobedu Milanu Radojeviću iz Srpske liste i poručio mu da se više bavi gradom, a ne visokom politikom kao njegov prethodnik.
  • 30.11.2020
CIK: Novi gradonačelnik u Severnoj Mitrovici Milan Radojević
Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka je objavila da su, prema preliminarnim rezultatima na izborima za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice, pobedili Špetim Bulići u Podujevu i Milan Radojević u opštini Severna Mitrovica. 
  • 29.11.2020