Vesti
Politika

Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je da će predizborna kampanja u Severnoj Mitrovici biti od 12. do 27. novembra, dok će se u četvrtak razgovarati o kampanji u Podujevu kako bi se odlučilo da li će se aktivnosti ponoviti još jednom.
Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici od 12. novembra
Severna Mitrovica (Foto Helikim)

Predsednica CIK-a Valjdete Daka je navela da će kampanja u Severnoj Mitrovici trajati 15 dana.

„Izborna kampanja počinje 12. novembra, a završava se 27. novembra. Za Podujevo još imamo vremena i možemo se konsultovati narednih dana, dok se za Mitrovicu to mora odlučiti danas, jer su to potpuno novi izbori", rekla je Daka.

Član CIK-a iz DSK Sami Hamiti rekao je da su troškovi za izbore u Severnoj Mitrovici niži u poređenju sa izborima u drugim opštinama.

„Analizirali smo to dugo vremena, ispostavlja se da su troškovi za izbore u Mitrovici niži u poređenju sa ostalim izborima za opštinu“, kazao je on.

Član CIK-a Aljim Rama iz Pokreta Samoopredeljenje rekao je da u Podujevu treba nastaviti sa aktivnostima koje su zastale.

„Dogovorili smo se da sve aktivnosti koje su zastale treba da se ponove u Podujevu, da se to uradi kroz operativni plan i da se koriste isti rokovi".Ostale vesti

Kurti o poskupljenju: Oni koji nas krive nikada nisu brinuli za cenu hleba
Premijer Kosova Aljbin Kurti reagovao je povodom poskupljenja hleba, ali i drugih proizvoda.
  • 26.10.2021
Mehmeti traži podršku Francuske za članstvo Kosova u Interpolu
Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, generalni direktor policije Samedin Mehmeti i šef Jedinice za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava Muhamet Rušiti boravili su u višednevnoj poseti Parizu gde su zatražili podršku Francuske za članstvo Kosova u Interpolu i Europolu.
  • 26.10.2021
Stano: Omogućiti učešće Kosova
Evropska unija zatražila je od organizatora Svetskog prvenstva u boksu, koje se održava u Beogradu, da omogući ravnopravno učešće kosovskih boksera na tom takmičenju.
  • 25.10.2021
Sledi balkanizacija Kfora, dve trećine snaga iz zemalja regiona
Povlačenje NATO snaga iz Avganistana moglo bi da ubrza proces takozvane "balkanizacije" međunarodne misije na Kosovu u kojoj bi čak dve trećine operativnih snaga Kfora mogli da čine vojnici zemalja bivše Jugoslavije i neposrednog okruženja.
  • 25.10.2021
Srpska lista: Dogovori iz Brisela se moraju sprovoditi
Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević sastali su se danas sa članovima Evropskog saveta za spoljne poslove, kojima su preneli da je potrebno da se Prištini jasno stavi do znanja da mora primeniti sporazume koje je sama potpisala, posebno kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.
  • 25.10.2021
Uskoro odluka o zabrani srpskih ’’paralelnih sportskih aktivnosti’’
Ministar kulture, omladine i sporta Kosova, Hajrulah Čeku najavio je da će se ove sedmice odlučivati o zabrani razvoja srpskih „paralelnih sportskih aktivnosti“ na Kosovu.
  • 25.10.2021