Vesti
Politika

"Izbori već sledeće godine, formiranje ZSO nepotrebno"

Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri protivi se formiranju Zajednice srpskih opština i veruje da će vlada Ramuša Haradinaja brzo pasti.
Visar Imeri (Foto arhiva Kim)

Imeri dodaje da će već naredne godine biti održani novi parlamentarni izbori, piše pristinski ’’Zeri’’.
Zajednica srpskih opština je nepotrebna, kosovska vlada odbrojava svoje dane na vlasti, ističe lider Samoopredeljenja Visar Imeri.

"Što pre vlada padne, to bolje", kazao je on.

Kada je reč o zahtevu za izglasavanje nepoverenja vladi, Imeri upozorava da bi opozicija trebalo da se pobrine da ima sve neophodne glasove pre nego što taj zahtev stavi na dnevni red, kao i da bi trebalo da pažljivo razmotri razloge za podnošenje zahteva.

"Ne možete da želite da srušite vladu samo zato što ste u opoziciji, već zato što niste zadovoljni načinom na koji ona upravlja", zaključio je Imeri.Ostale vesti

Borelj: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine do kraja juna
Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, najavio je da će se nova rudna dijaloga Beograda i Prištine održati pre kraja juna jer je nova vlast u Prištini tražila dodatno vreme da se upozna sa situacijom iz prethodnih runda dijaloga.  
  • 10.05.2021
Fabrici: Dijalog BG i PR nije preduslov za otvaranje poglavlja
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici kazao je danas da su reforme u oblasti vladavine prava urgentne za napredak Srbije na putu ka članstvu u EU, istovremeno napomenuvši da dijalog Beograda i Prištine nije preduslov za otvaranje novih poglavlja.
  • 10.05.2021
Bećaj: Kurti je nasledio balast taložen dvadesetak godina
Politički analitičar Beljulj Bećaj rekao je u emisiji “Slobodno srpski”  da je premijer Kosova Aljbin Kurti nasledio, kako je kazao, “balast taložen dvadesetak godina, koji je odraz takozvane zarobljene ili duboke države”.
  • 10.05.2021
Ministri EU o snažnijem angažovanju na Zapadnom Balkanu
Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu održati strategijsku raspravu o snažnijem političkom angažovanja EU s partnerima na Zapadnom Balkanu.
  • 10.05.2021
Vučić: Punopravno članstvo u EU, uz kompromis o Kosovu, način da ostvarimo cilj
"Punopravno članstvo Srbije u EU, uz kompromisno rešenje o pitanju Kosova i Metohije, način je da ostvarimo cilj i našu zemlju učinimo uređenom i uspešnom. To bi značilo da smo na dobrom, evropskom putu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sinoć u Skupštini grada Beograda prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Evrope.
  • 09.05.2021
Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021