Vesti
Politika

"Iz OEBS-a gotovo da nema primedbi na izborni proces na Kosovu"

Izborni proces na Kosovu je protekao izvanredno, glasalo je više nego 2014. i 2012. godine, a iz OEBS-u, gotovo da apsolutno nijedne jedine primedbe na to glasanje nije bilo, izjavio je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.
Marko Đurić (Foto Kim arhiva)

On je na TV Pink istakao zadovoljstvo što su Srbi na Kosovu i Metohiji imali priliku da se izjasne o svojoj budućnosti.

"Mislim da Srbija na ovim izborima pokazuje svoju demokratsku zrelost, da pokazuje jedinstvo i snagu i kakav god rezultat da bude, Srpska napredna stranka neće praviti političke kompromise sa budućnošću Srbije, sa borbom za izgradnju jakih institucija, borbom za drugačiju i bolju Srbiju", rekao je Đurić.

Očekuje da će konačna izlaznost na današnjim parlamentarnim izborima biti između 55,5 i 56 procenata, što je, kako je naglasio, "pokazatelj demokratičnosti i većeg legitimiteta celog izbornog procesa, jer je važno da učestvujemo u odlukama od koje zavisi naša budućnost".Ostale vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon učešća na onlajn konferenciji o "malom Šengenu", da i dalje ostaje otvoren poziv za Prištinu, Podgoricu i Sarajevo da se priključe toj inicijativi, prenosi Tanjug.
  • 30.10.2020
Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020