Vesti
Politika

Ivanović: Štetu od pritisaka pretrpeće građani i lokalna samouprava

"Nezamislivo je kakav pritisak trpe svi članovi SDP-a koji su se kandidovali za predstojeće lokalne izbore", kazao je Oliver Ivanović nakon povlačenja kandidature dr Zorana Spasojevića.
Ivanović: Štetu od pritisaka pretrpeće građani i lokalna samouprava
Oliver Ivanović (Foto Kim)

Komentarišiću odluku Spasojevića da povuče svoju kandidaturu za odbornika ispred liste GI SDP za predstojeće lokalne izbore, Oliver Ivanović kaže da je na takvu odluku uticao pritisak.

"Pritisak trpe svi oni koji su na listi SDP-a, koji pokušavaju da na lokalnim izborima samo predlože svoj program i građanima zapravo ponude odluku i izbor. Ovo što danas imamo jeste pokušaj da imamo samo jednu listu. Ja ne znam gde ovo vodi", kaže Ivanović.

Lider GI SDP ističe da se ovakva situacija može pretvoriti u sukobe širokih razmera.

"Štetu od ovoga mogu da trpe samo građani, može da trpi u političkom smislu država Srbija, a za konačnu konsekvencu možemo imati potpuno nekvalitetnu lokalnu samoupravu kao što je bila ova do sada, tako se grad ne može čuvati. Ono za šta su se građani zalagali 1999. godine i kako smo mi očuvali grad, u šta sam se u neku ruku i lično ugradio, prosto se ruši na ovaj način", kazao je Ivanović.

Oliver Ivanović je zaključio da će još četiri godine strhovlade dovesti do odlaska građana.

"Mislim, da će građani u takvoj situaciji imati osećaj potpune besperspektivnosti i možemo očekivati da ljudi počnu da beže. Još četiri godine ovakvoj strahovladi jednostavno ne bi izdržali oni koji su najranjiviji, a to su intelektualci. Kada intelektualci počnu da idu onda će obični građani početi da slede taj put", zaključio je Ivanović.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023