Vesti
Politika

Ivanović: Previše pažnje se pridaje mostu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, pre posete visoke predstavnice Federike Mogerini Kosovskoj Mitrovici, izjavio je da ona u ovom gradu neće imati mnogo toga da vidi, jer se, kako je ocenio, previše pažnje pridaje jednom mostu.
Ivanović: Previše pažnje se pridaje mostu
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Oliver Ivanović je u izjavi za agenciju Beta ocenio da ni jedan "svetski poznat most", pa ni onaj u Kosovskoj Mitrovici, ne zaslužuje toliku pažnju.

"Samo skretanje pažnje na most otežava problem. Ovde svi imaju velika očekivanje, posebno Albanci, kojima je most sa južne strane grada uvek bio meta", rekao je Ivanović i dodao "most treba napraviti a koliko će se koristiti zavisi koliko će situacija biti mirna i stabilna".

Ivanović je podsetio i da su se od 1999. kad god je most bio popravljen i otvoren događali incidenti.

"Mišljenja sam da s tim ne treba žuriti, to mora prirodno da se dogodi, ako se forsirano bude događalo, izazvaće nove nevolje", rekao je Ivanović.

U skladu sa dogovorom koji su u Briselu postigli predstavnici Beograda i Prištine, u toku je uređenje mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici a sredstva u iznosu od oko 1,2 miliona evra obezbedila je Evropska unija.

Ivanović je dodao da bi umesto obilaska mosta na Ibru, Mogerinijeva trebalo da ode u multietničko selo Suvi Do kod Kosovske Mitrovice, da vidi kako ti ljudi žive, da pomogne da se reši pitanje građana ovog sela koji su i po Ahtisarijevom planu i kosovskim ustavnim rešenjima pripadali severnom delu Mitrovice.

"Te ljude Mitrovica neće ostaviti, ali svaki pokušaj da se u severnom delu interveniše iz južne Mitrovice izaziva određeni revolt i tenziju. To nije rešenje, to su provokacije koje ne donose ništa dobro, naprotiv, donose stalnu tenziju i probleme", rekao je Ivanović.Ostale vesti

Vučić: Želim dobre odnose Srba i Albanaca
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred sutrašnji odlazak u Brisel, gde će zvanično biti nastavljen dijalog sa Prištinom, da će se boriti za interese Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.
  • 15.07.2020
Hoti otputovao u Brisel, sutra sastanak sa Vučićem
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u Brisel na prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojim međunarodna zajednica nastoji da obnovi dijalog Beograda i Prištine.
  • 15.07.2020
Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020