Vesti
Politika

Ivanović: Pregovori o koaliciji u Mitrovici

Na incijativu novoizabranog gradonačelnika Krstimira Pantića, u Kosovskoj Mitrovici je održan sastanak G. I. "Srpska" i SDP Olivera Ivanovića o formiranju vladajuće koalicije u severnoj Mitrovici.
Ivanović: Pregovori o koaliciji u Mitrovici
Oliver Ivanović (Foto arhiva KIM)

"Razgovori su bili samo o principima i u svakom slučaju sve opcije koje budemo dogovorili stavićemo na papir", rekao je za agenciju Beta Oliver Ivanović. Dodao je da će biti sačinjen koalicioni sporazum, ako bude dogovora o formiranju vlasti.
 
"Za sada je evidentno da mi imamo po šest odborničkih mandata i da naša lista ima mogućnost da našoj odborničkoj grupi pridruži još jednog člana", rekao je Ivanović.

Naglasio je da to neće uticati na postignuti dogovor jer će taj član imati obavezu da poštuje pravila i dogovore koji budu postignuti.
 
Prema Ivanovićem rečima, nastavak pregovora predviđen je za dva dana i tada će biti definisani svi detalji i potpisan sporazum.
 
Konstitutivna sednica Skupštine opštine zakazana je za 24. decembar u 11.00 i biće održana u prostorijama Opštine severna Mitrovica.
 
"Potrebna nam je dvotrećinska većina što znači da ćemo ući u pregovore i sa ostalim predstavnicima odborničkih grupa i pojedincima", rekao je Oliver Ivanović.

U lokalnom parlamentu u severnoj Mitrovici biće i odbornici Demokratske partije Kosova Hašima Tačija koja ima tri mandata, Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Bošnjačka stranka i Samostalna liberalna stranka koje imaju po jednog odbornika.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021