Vesti
Politika

Ivanović ostaje u pritvoru

Žalba kojom se traži da se Oliver Ivanović, osumnjičen za zločine počinjene 1999. i 2000. godine, brani sa slobode je odbačena, potvrđeno KIM radiju u EULEKS-u.
Ivanović ostaje u pritvoru
Oliver Ivanović (Foto KIM)

Apelacioni sud odgovorio je na žalbu advokata Nebojše Vlajića, kojom je prošlog četvrtka zatraženo da se lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću omogući da se brani sa slobode, potvrdila je za KIM radio Irina Gudeljević, portparolka EULEKS-a.  

“Mogu da potvrdim da je sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo odluku Osnovnog suda u Mitrovici u vezi sa pritvorom koji je određen Oliveru Ivanoviću koji se sumnjiči da je, navodno, počinio ratne zločine i teško ubistvo”, kazala je Gudeljevićeva.

Međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici je 28. januara na zahtev međunarodnog tužioca Oliveru Ivanoviću odredio jednomesečni pritvor.

Žalbu je prošle srede u 14 sati Apelacionom sudu u Prištini uputio Nebojša Vlajić, advokat Olivera Ivanovića.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022