Vesti
Politika

Ivanović: Nasilje i tortura ne može da pobedi

“Očekujem da se današnji dan završi našom velikom pobedom jer ne može da pobedi nasilje i tortura, ne može da pobedi manipulacija. To se u kulturnom svetu zove manipulacija“, kazao je lider GI SDP Oliver Ivanović.
Ivanović: Nasilje i tortura ne može da pobedi
Oliver Ivanović (Foto Infobiro)

„Ovaj narod zaslužuje da ima upravu kakva valja. Upravu pametnih i odgovornih ljudi, ljudi koji imaju viziju, energiju i spremnost da se požrtvovano bore da ovaj grad izgleda lepše. Nikakvi viši politički ciljevi na lokalnim izborima ne bi smeli da budu prirotet“, kazao je Ivanović.

Ivanović ipak dodaje da se „veliki ciljevi rešavaju i sa lokalnog nivoa, ali je primat u loklanim temama“.

„Morate da priznate da se Srbi posle 18 godina ozbiljno brinu za svoju bezbednost. Mislim da ekipa koju vodim može to da reši. Prema tome, nadam se i podršci građana jer bez njihove podrške to neće ići“, kazao je Ivanović.

Ivanović kaže da je bilo problema prilikom otvaranja biračkih mesta. Naime, problem se javio u vezi sa posmatračima ispred GI SDP.

“Opštinska izborna komisija je uvela nekakvo pravilo da dva sata na biračkom mestu može da bude jedan posmatrač, što znači da bismo mi morali da rotiramo posmatrače. To je gubljenje vremena i može da posluži kao vakuum momenat kada se mogu ubacivati glasovi, a znam da je druga ekipa potpuno spremna na tako nešto“, kazao je Ivanović.

Ivanović tvrdi da su danas “sva javna preduzeća glasala kolektivno“.

“To se nigde ne radi. To ni u Severnoj Koreji više ne rade. Evo, ovde se to događa, to smo, normalno, prijavili. Poseban problem je što ima dosta mrtvih na spisku. Ja sam našao svoje roditelje, a sin mi nije na spisku, iako ima 25 godina“, kazao je Ivanović.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020