Vesti
Politika

Ivanović: Idemo dalje

"Srpska lista nije bila naš rival. Naš rival je bila i čitava Vlada Srbije sa svim njihovim potencijalima. Kada to uzmete u obzir možda i nismo loše prošli", kazao je lider SDP-a Oliver Ivanović.
Ivanović: Idemo dalje
Oliver Ivanović (Foto Kim)

Ivanović je prema preliminarnim rezultatima osvojio u Severnoj Mitrovici 1.462 glasa odnosno 18,98%. Kaže da SDP nije izgubio nego da nisu osvojili dovoljno glasova da bi mogli da se proglase pobednikom.

„Ono što mislim da će biti rezultat ovoga jeste da gube građani, da gubi grad i mislim da u krajnjem slučaju gubi i Srbija ali to više nije naša briga. Neka se tim pitanjem bavi onaj koji će uživati u ovim rezultatima ali ja mislim da je to jednostavno ’Pirova pobeda’“, rekao je Ivanović danas na konferenciji za medije.

Kaže i da rezultat koji pokazuje da je "Srpska lista" osvojila više glasova nego oni nije stvarna slika.

„Naš rezultat je u okvirima koje smo predviđali. Ne možemo biti zadovoljni rezultatima ali idemo dalje. Moram još jednom da istaknem da su uslovi bili teški, da je ogromna mašinerija radila za Srpsku listu“, naveo je Ivanović.

Dodaje da je za lokalne izbore pokrenuta „ogromna mašinerija“ i da je ljudima iz „Srpske“ bilo jako stalo da u Mitrovici dobiju izbore.

„Protiv takve velike organizacije, protiv tolikog budžeta koji je sto puta veći od sredstava koje smo mi imali na raspolaganju, prosto je bilo teško napraviti bolje od ovoga. Jednog dana ’Srpska’ neće moći da dovodi autobuse, da koristi sredstva javnih preduzecća i njihov potencijal i to će biti trenutak istine kada ćemo videti koliko vredi ’Srpska lista’“, rekao je između ostalog Ivanović.

Lider SDP-a je istakao i da nije bilo prilike da se izloži politički program i da se razgovara o tome. Navodi i da je izlaznost na izborima veća nego što je ikada bila i da ogroman broj nevažećih i uslovnih listića treba da bude indikativano.

Ivanović je na kraju rekao da će SDP u Skupštini opštine Severna Mitrovica najverovatnije imati tri ili četiri odbornika koji će biti konstruktivna opozicija.Ostale vesti

Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020
Izazovna, ali ne i beznadežna situacija
U četvrtak će se, nakon dvadeset meseci pauze, u Briselu ponovo za istim stolom naći predstavnici Beograda, Prištine i EU. Ovoga puta u izmenjenom sastavu, pa će, umesto Federike Mogerini, sastanak voditi Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, dok će prištinsku stranu, umesto Hašima Tačija, zastupati Avdulah Hoti. Jedino će Srbija imati istog pregovarača - Aleksandra Vučića, koji smatra da je "situacija u vezi sa Kosovom je gotovo beznadežna".
  • 13.07.2020
Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020