Vesti
Politika

Ivanović: Da se u nedelju oslobodite nevolje

Lider GI SPD Oliver Ivanović poručio je biračima da u nedelju izađu i glasaju, jer prema njegovom mišljenju, ne postoji drugi način da se oslobode nevolje, pritisaka i terora.
Ivanović: Da se u nedelju oslobodite nevolje
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Ivanović ističe da je predizborna kampanja bila teška i naporna.

"Ne zbog toga što nismo bili u prilici da radimo na predstavljanju onoga što je zapravo naš plan i program, kao i onoga što možemo da uradimo, već što takvog sučeljavanja uopšte nije bilo", kazao je on.

Ističe da su Srpska lista i njeni predstavnici radili na krađi glasova.

"Mi smo potrošili silnu energiju da bismo tu krađu sprečili. Mislim da smo je u velikoj meri sprečili. Ostalo je samo nerešeno pitanje ubacivanja listića koji će doći poštom, jer po informacijama koje ja imam, za Mitrovicu je 270 do 280 takvih glasova koje su ljudima poturili pod nos otvorene, ne u koverti kako to propis nalaže", kazao je Ivanović.

U ponoć počinje izborna tišina, a stranke i druge političke strukture koje su uzele učešće na ovim lokalnim izborima do večeras u ponoć imaju rok da upute predizborne poruke svojim glasačima.Ostale vesti

Hoti prepustio upravljanje vladom svojoj zamenici
Kosovski premijer, Avdulah Hoti, nakon što potvrđeno da je pozitivan na korona virus, prepustio je upravljanje vladom svojoj zamenici Aljbuleni Baljaj-Haljimaj, članici Socijaldemokratske inicijative, javljaju prištinski mediji.
  • 05.08.2020
Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.

  • 05.08.2020
U Prištini u petak o nacrtu zakona o vrednostima OVK
Poslanici kosovske skupštine razmatraće u petak 7. avgusta nacrt zakona o zaštiti ratnih vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, uprkos pozivima stranih diplomata i predstavnika Srba da će njime biti ugrožena sloboda govora i da će pojačati ionako postojeći strah kod svih nealbanskih etničkih zajednica na Kosovu.
  • 04.08.2020
Stano: Dijalog vodi EU, pozdravljamo inicijative SAD

Portparol Evropske unije u Briselu Peter Stano izjavio je da su predstavnici Prištine i Beograda, uz domaćine Miroslava Lajčaka i Žozepa Borelja jedini učesnici dijaloga o Kosovu, a da EU sarađuje sa Vašingtonom, sa kojim ima iste ciljeve u regionu.

  • 04.08.2020
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
  • 04.08.2020
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
  • 03.08.2020