Vesti
Politika

Istraživanje: SAD najveći saveznik Kosova

Istraživanje kompanije „Pipos“ nedavno izvršeno na Kosovu i objavljeno sinoć pokazuje da građani Kosova najvećim saveznikom smatraju Sjedinjene Američke Države.
Istraživanje: SAD najveći saveznik Kosova
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Da su SAD najveći saveznik smatra 72.10 odsto ispitanika. Na drugom mestu su Nemačka 13.90 odsto, zatim slede Turska sa 4.60 odsto i Velika Britanija sa 4.40 odsto.

Kako je objavila prištinske televizija, na pitanje "da li bi Kosovo moglo da opstane bez međunarodne podrške", čak 78,90 odsto ispitanika odgovorilo je odrično.

Samo 8,50 odsto ispitanika je dalo pozitivan odgovor, dok je 12,60 odsto odgovorilo „ne znam“, ili je odbilo da da odgovor.Ostale vesti

Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija

Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.

  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022