Vesti
Politika

Isti interesi EU i SAD na zapadnom Balkanu

Tokom boravka na Kosovu, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak susreo se i sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom.
Isti interesi EU i SAD na zapadnom Balkanu
Lajčak i Kosnet (Foto Tviter/M. Lajčak)

U kratkoj poruci nakon sastanka objavljenoj na Tviteru, Lajčak je istakao da je sa Kosnetom imao veoma dobru diskusiju.

“Delimo iste interese na zapadnom Balkanu. Želimo da vidimo kako region napreduje i imamo stvarnu i opipljivu evropsku perspektivu”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Inače, Miroslav Lajčak danas završava svoju posetu Prištini. Na kraju dvodnevnog boravka će se obratiti medijima.Ostale vesti

Poslanici izglasali novu Vladu Srbije
Sa 227 glasova "za" i pet "protiv", poslanici Skupštine Srbije izglasali su novu vladu. Nije bilo uzdržanih, a odsutno je bilo 16 poslanika.
  • 28.10.2020
Ana Brnabić do kraja prvog mandata nije posetila Kosovo
Buduća premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u svom ekspozeu navela da je jedan od glavnih ciljeva očuvanje vitalnih interesa Srba na Kosovu i Metohiji. O važnosti kosovskog pitanja govorila je i u prethodnom mandatu iako do kraja njegovog isteka nikada nije boravila na Kosovu.
  • 28.10.2020
“Sporazum”: Da li je Ustav Biblija
U novoj emisiji “Sporazum” bilo je rečio o tome da li je Ustav Biblija, da li se i kako može promeniti, Ima li političke volje za to u Prištini i Beogradu ako je cilj normalizacija odnosa i postizanje sveobuhvatnog sporazuma?
  • 28.10.2020
Delegacija Kosova otputovala u Brisel
Kosovska delegacija, predvođena koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem, otputovala je danas u Brisel, gde će sutra biti održan sastanak sa delegacijom Srbije u okviru briselskih pregovora o normalizaciji odnosa.
  • 28.10.2020
Trajković: Bajden intervenisao u zaštiti Dečana
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je kandidat demokrata za predsednika SAD Džozef Bajden zaista lično intervenisao da se zaštiti manastir Dečani, ali da je za bezbednost Srba i njihovih crkava potrebna dosledna primena i poštovanje zakona.
  • 28.10.2020
Brnabić: Šest ciljeva nove Vlade Srbije
Kandidatkinja za predsednicu Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da će i nova Vlada Srbije biti Vlada kontinuiteta sa vladama iz 2014. i 2017. godine.
  • 28.10.2020