Vesti
Politika

Isa Mustafa treći put izabran za predsednika DSK

Dosadašnji predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je na izbornoj Skupštini stranke treći put izabran za lidera stranke.
Isa Mustafa treći put izabran za predsednika DSK
Isa Mustafa (Foto Kim arhiva)

Na Skupštini koja je bila zatvorena za medije, nije uspela kandidatura bivšeg predsednika Kosova i DSK Fatmira Sejdiua da postane protivkandidat Mustafe.

Posle Skupštine na konferenciji za medije Mustafa je rekao da su proces izbora predsednika i izbori u DSK bili demokratski, dok je na nezadovoljstvo Sejdiua rekao da niko ne može da manipuliše s 300 delegata izborne Skupštine.

Odbacio je kao nemoguću eventualnu predizbornu koaliciju s Demokratskom partijom Kosova, pošto je u medijima bilo napisa da je izbor Mustafe za predsednika DSK u suštini priprema za koaliciju DSK-DPK na sledećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Prethodno je Sejdiu optužio Mustafu da mu je uskraćena kandidatura za predsednika stranke, dok je Meljihate Trmkoli koja je medju osnivačima DSK rekla da iako je tražila da govori, to joj nije omogućeno i da se to nije dešavalo ni u socijalizmu.

"Možda nije iznenađujuće jer DSK ima čoveka koji je bio ministar Rahmana Morine. Verujem da će pravi rugovski DSK krenuti napred. Ali sa tim ljudima koji su okupirali DSK, to se neće dogoditi", kazala je Trmkoli.Ostale vesti

Amerika donira više od milion dolara pomoći Kosovu
Ambasador SAD-a na Kosovu najavio je novčanu pomoć Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Filip Kosnet je u video poruci kazao da će Amerika pomoći sa 1,1 milion dolara.
  • 30.03.2020
Tači pozvao Kurtija na konsultacije
Predsednik Kosova Hašim Tači je prvo pozvao na konsultacije premijera u ostavci Aljbina Kurtija u sklopu procesa konsultacija sa političkim partijama.
  • 30.03.2020
Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020