Vesti
Politika

Isa Mustafa treći put izabran za predsednika DSK

Dosadašnji predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je na izbornoj Skupštini stranke treći put izabran za lidera stranke.
Isa Mustafa treći put izabran za predsednika DSK
Isa Mustafa (Foto Kim arhiva)

Na Skupštini koja je bila zatvorena za medije, nije uspela kandidatura bivšeg predsednika Kosova i DSK Fatmira Sejdiua da postane protivkandidat Mustafe.

Posle Skupštine na konferenciji za medije Mustafa je rekao da su proces izbora predsednika i izbori u DSK bili demokratski, dok je na nezadovoljstvo Sejdiua rekao da niko ne može da manipuliše s 300 delegata izborne Skupštine.

Odbacio je kao nemoguću eventualnu predizbornu koaliciju s Demokratskom partijom Kosova, pošto je u medijima bilo napisa da je izbor Mustafe za predsednika DSK u suštini priprema za koaliciju DSK-DPK na sledećim vanrednim parlamentarnim izborima.

Prethodno je Sejdiu optužio Mustafu da mu je uskraćena kandidatura za predsednika stranke, dok je Meljihate Trmkoli koja je medju osnivačima DSK rekla da iako je tražila da govori, to joj nije omogućeno i da se to nije dešavalo ni u socijalizmu.

"Možda nije iznenađujuće jer DSK ima čoveka koji je bio ministar Rahmana Morine. Verujem da će pravi rugovski DSK krenuti napred. Ali sa tim ljudima koji su okupirali DSK, to se neće dogoditi", kazala je Trmkoli.Ostale vesti

Grenel: Bajden politizuje dijalog Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena da politizuje pregovore između dve strane i time garantuje da neće biti postignut napredak po tom pitanju pre novembra, kada se održavaju predsednički izbori u SAD.
  • 11.07.2020
Posle povlačenja taksi stvorili su se nakon dužeg vremena uslovi za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine. U prošlosti je bilo mnogo rokova, ali je teško govoriti o dinamici i modalitetu rešenja, rekao je za RTS Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku.
  • 11.07.2020
Vučić: Mnogo je stranih faktora umešano u proteste
“Nasilnici nam nisu naneli veliku štetu. Građani ne treba da se sekiraju. Odgovaraće za sva zlodela koja su počinili, biće uhapšeni”, rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se građanima iz Pariza preko TV Pink.
  • 11.07.2020
Vučić za Rojters: Nadam se sporazumu, teško je reći kada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Rojters da su se napori Nemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prištine već isplatili i da se nada postizanju sporazuma, mada nije mogao da kaže kada.
  • 10.07.2020
Makron i Merkel spremni da se dalje angažuju u vezi Kosova
Zbog činjenice da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine veoma važna za bezbednost i stabilnost u regionu, kao i od velikog značaja za njihovu evropsku perspektivu, predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su spremnost da i dalje podržavaju dve strane i EU u pronalaženju rešenja.
  • 10.07.2020
Hoti: Ustav i integritet neprikosnoveni, stolica u UN
Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je na video-samitu u Parizu tri glavna principa u kojima stoji da je teritorijalni integritet neprikosnoven i da ne može biti deo pregovora, te da se ne može uticati na ustavni poredak Kosova i da konačni dogovor sa Beogradom mora da bude u potpunosti u skladu sa kosovskim ustavom.
  • 10.07.2020