Vesti
Politika

Isa Mustafa poziva opoziciju na dijalog

Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je ponovo danas opoziciju na dijalog o problemima koji ih okupiraju, a za koje bi, kako se navodi, trebalo naći rešenje u skladu sa zakonom, Ustavom i pravilnikom parlamenta.
Isa Mustafa poziva opoziciju na dijalog
Isa Mustafa (Foto grid.al)

“Još jednom ćemo ponuditi opoziciji da sednemo i razgovaramo kako bismo pronašli rešenje. Smatramo da je najbolje da se to uradi u Skupštini Kosova gde svi poslanici kao predstavnici naroda mogu da iznesu svoje primedbe, sugestije i predloge”, rekao je Mustafa na sednici kosovske vlade, prenela je Kosovapress.

Mustafa je rekao da vlast želi da nađe institucionalno rešenje, da ne bude više suzavca u Skupštini i da te slike ostanu deo prošlosti, a da Skupština nastavi da radi u punom sastavu.

Američki državni sekretar Džon Keri je tokom jučerašnje kraće posete Prištini poručio da “suzavcu nije mesto u parlamentu”, te da će formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK stabilizovati situaciju na Kosovu.Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021