Vesti
Politika

Institut demantovao da Bler u ime Beograda pregovara o Kosovu

Toni Bler ne nastupa u ime srpskog predsednika i srpske vlade. Projekat Instituta Tonija Blera za globalnu promenu nema nikakve veze sa pitanjem Kosova, za Kossev su potvrdili iz ovog instituta.
Institut demantovao da Bler u ime Beograda pregovara o Kosovu
Toni Bler (Foto Time.rs)

Posle demantija predsednika Srbije Aleksandra Vučića juče iz Moskve o navodnim aktivnostima bivšeg britanskog premijera Tonija Blera da pregovara, odnosno lobira u ime Srbije o razgraničenju, odnosno, podeli, demantiji su stigli i iz Blerovog instituta.

U pisanom odgovoru imejlom za Kossev, sa potpisom portparola Džuli Krouli iz Instituta Tonija Blera za globalnu promenu, uz izvinjenje zbog kašnjenja, demantiji su sadržani u jednoj rečenici:

„Gospodin Bler apsolutno ne nastupa u ime Vlade Srbije ili Predsednika. Projekat našeg instituta nema nikakve veze sa pitanjem Kosova,“ odgovorila je.

„On (Bler) ne pregovara ni o čemu, ja pregovaram, i to je odluka oba dela izvršne vlasti i Vlade (Srbije) i moja, da to prihvatim kao teret i obavezu. Moje ime nije ni Toni, niti bilo kako, već Aleksandar,“ prethodno je u Moskvi rekao srpski predsednik za Televiziju Pink.

Bivši srpski ministar spoljnih poslova, a sada jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju, Vuk Jeremić, tvrdio je suprotno.

„Ovog trenutka najhazardniji taktički manevar po pitanju Kosova se dešava. Razgraničenje se diskutuje više nego ikad i u ovom trenutku, u ime Srbije, sa najvišim zvaničnicima moćnih država sveta, u ime Srbije, ponoviću, pregovara Toni Bler,“ rekao je prošle nedelje u studiju TV N1, po povratku sa Generalne Skupštine UN u Njujorku, odbivši da otkrije svoj izvor.

U međuvremenu tema se aktuelizovala u srpskoj javnosti pa se juče o njoj razgovaralo i za skupštinskom govornicom srpskog parlamenta.

Poslanik opozicione Nove stranke Zoran Živković, koji je i bivši premijer Srbije, upitao je po kojoj platformi Toni Bler vodi razgovore, po čijem ovlašćenju i pod kojim uslovima.

Toni Bler bio je jedan od vodećih zagovornika bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine zbog čega je stekao negativan publicitet u srpskoj javnosti.Ostale vesti

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
  • 25.02.2021
“Sporazum”: Kako do nove Vlade, ko i s kim
Za Pokret Samoopredeljenje, koji je još uvek nezvanični, ali ubedljivi pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, nisu glasali samo članovi te stranke, nego i mnogi drugi građani koji su bili nezadovoljni radom prethodnih vlasti. U znak revolta dali su svoj glas Aljbinu Kurtiju, izjavio je u emisiji "Sporazum" novinar Idro Seferi i dodao da nema reči o nekakvom izbornom iznenađenju.
  • 25.02.2021
CIK: Ponovno brojanje glasova na još 58 biračkih mesta
Centralna izborna komisija donela je preporuku o ponovnom prebrojavanju glasova na još 58 biračkih mesta, prenosi Koha.
  • 25.02.2021
Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

  • 25.02.2021
Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021