Vesti
Politika

Incident u Skupštini Kosova

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri je uklonio i bacio glasačku kutiju u koju je bilo predviđeno da se ubace glasovi poslanika za izbor članova Ustavnog suda.
Incident u Skupštini Kosova
Abeljard Tahiri uklanja glasačku kutiju (Foto Ekonomija onlajn)

Kako javlja Ekonomija onlajn, to se dogodilo zbog nezadovoljstva opozicije usled neformiranja Anketne komisije za energetiku.

U ovim trenucima Tahiri drži konferenciju za medije u holu Skupštine Kosova. On je je bacio glasačku kutiju koja je bila postavljena ispred govornice.

Bilo je predviđeno da Skupština Kosova danas i sutra održi plenarnu sednicu sa 9 tačaka dnevnog reda.

Poslanici opozicije su prethodno udarali staklenim flašama o sto, zviždali i tako onemogućavali rad. Zasedanju prisustvuje i premijer Kosova Aljbin Kurti, koji je doputovao iz Nemačke.

Sednica je trenutno prekinuta, očekuje se njen nastavak.Ostale vesti

Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022
„Ovo nije protest protiv plaćanja struje, već protiv tajnih dogovora“
Građanska inicijativa "Srpski opstanak" organizovala je u centru Kosovske Mitrovice protest zbog sporazuma o energetici koji je pre nekoliko dana potpisan u Briselu od strane delegacija Beograda i Prištine, navodeći da je isti sklopljen bez dozvole i saglasnosti naroda koji živi na severu Kosova.
  • 24.06.2022
Objavljeno uputstvo o regulisanju cena naftnih derivata na Kosovu
Kosovska vlada objavila je detalje Administrativnog uputstva o regulisanju cena naftnih derivata i obnovljivih goriva, usvojenog na ovonedeljnoj sednici kosovske vlade.
  • 24.06.2022
Šubarić zatražila veće prisustvo Policije i Kfora u Gračanici
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić pozvala je Policiju i Kfor da pojačaju svoje prisustvo na terenu posebno na, kako je istakla, osetljivim lokacijama gde su se dešavali incidenti. Komandir Policije u Gračanici Bratislav Trajković kazao je, sa druge strane, da je bezbednosna situacija zadovoljavajuća.
  • 24.06.2022