Vesti
Politika

Imeri preuzeo dužnost predsednika

Novoizabrani predsednik kosovskog pokreta "Samoopredeljenje" Visar Imeri preuzeo je dužnost i zamenio Aljbina Kurtija na mestu prvog čoveka stranke.
Imeri preuzeo dužnost predsednika
Visar Imeri (Foto arhiva Kim)

Imeri je na izborima, koji su održani 21. i 22. februara, kao jedini kandidat dobio 96,42 odsto glasova, dok je protiv glasalo 1,88 odsto a 1,32 odsto je bilo uzdržano, dodaje se u saopštenju Samoopredeljenja.

Izbori u Samoopredeljenju su organizovani po principu "jedan član - jedan glas" i održani su na 200 izbornih mesta, kao i u šest inostranih država.

Na izborima se glasalo i o izmenama i dopunama Statuta stranke u vezi sa mehanizmima za koalicije na lokalnom nivou, što je do sada bila nadležnost ogranaka, a sada postala nadležnost Glavnog odbora stranke.

Za izmene statuta je glasalo 87,57 odsto članova Samoopredeljenja.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020