Vesti
Politika

Imeri podneo ostavku na funkciju lidera Samoopredeljenja

Predsednik opozicionog pokreta Samoopredljenje Visar Imeri podneo je ostavku na tu, kao i sve ostale partijske funkcije.
Imeri podneo ostavku na funkciju lidera Samoopredeljenja
Visar Imeri (Foto arhiva Kim)

"Odlučio sam da danas podnesem ostavku na sve funkcije u pokretu Samoopredeljenje. Moram da kažem da je ovo jedna od najtežih odluka koje sam doneo u životu, kao i jedan od najtežih dana", rekao je Imeri na konferenciji za novinare, prenosi Koha.

Imeri je rekao da kada "pokret nije ujedinjen, nije ni snažan, a kada nije snažan, onda gubi Kosovo".

Pred Samoopredeljenjem su unutarstranački izbori i do sada je kandidaturu najavio samo Aljbin Kurti, koji je i jedan od osnivača tog pokreta.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021