Vesti
Politika

Imenovan novi direktor Kancelarije za zajednice

Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti imenovao je za svog političkog savetnika i direktora Kancelarije za zajednice Cvetka Veljkovića iz Štrpca.
Imenovan novi direktor Kancelarije za zajednice
Cvetko Veljković i Aljbin Kurti (Foto Koha)

Prema pisanju prištinske Kohe, Veljković je po zanimanju ekonomista.

Podsetimo, Nenad Rašić je pre dve nedelje podneo ostavku na mesto direktora Kancelarije za zajednice pri kabinetu premijera Kosova Aljbina Kurtija zbog optužnice koja je podignuta protiv njega za zloupotrebu službene dužnosti.

Premijer Kosova u ostavci Aljbin Kurti je 2. aprila imenovao Nenada Rašića za svog savetnika i šefa Kancelarije za pitanja zajednice.Ostale vesti

Hoti: Vrlo brzo ćemo ukloniti prepreke za nastavak dijaloga
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je će "vrlo brzo" biti ukinute prepreke za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, kao i da se početak razgovora može brzo očekivati - čim budu uklonjenje mere za kretanje, promet i putovanje.
  • 05.06.2020
Kurti: Borićemo se unutar i van Skupštine Kosova
Bivši kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je novoizabrana Vlada Kosova nezakonska i beskorisna. Kurti je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pojasnio da je odluka nezakonska, jer je izabrana na osnovu neustavne odluke Ustavnog suda Kosova.
  • 05.06.2020
Meta: Nastavak dijaloga BG i PR važan
Predsednik Albanije Iljir Meta smatra da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine važan ne samo za normalizaciju odnosa i, kako je naveo,"međusobnog priznavanja" već i zbog "njihove budućnosti u Evropskoj uniji".
  • 05.06.2020
EU poziva kosovske vlasti da ukinu mere reciprociteta
Evropska unija zahteva da vlasti u Prištini preispitaju odluku prethodne vlade Aljbina Kurtija o reciprocitetu.
  • 05.06.2020
Jevtić: Obezbediti prevod za novinare srpskih medija
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić zatražio je danas na sednici Vlade Kosova da se srpskim medijama obezbedi prevod sa albanskog jezika.
  • 05.06.2020
Fabrici: Status kvo ne odgovara ni Beogradu, ni Prištini
Trenutna status kvo pozicija ne ide u korist ni Beogradu, ni Prištini, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i dodao da je utisak Unije da nova vlada u Prištini razume potrebu za obnavljanjem dijaloga, uz ocenu da Beograd pokazuje "jaku posvećenost" nastavku pregovora, prenosi Tanjug.
  • 05.06.2020