Vesti
Politika

Iljir Deda napustio Samoopredeljenje

Iljir Deda je saopštio danas na konferenciji za štapmu da napušta Pokret Samoopredeljenje.
Iljir Deda napustio Samoopredeljenje
Iljir Deda (Foto Kim)

Deda je u ovom pokretu danas podneo ostavku.

Na konferenciji za medije je kazao da je ovu odluku doneo zbog idejnih razlika koje postoje između njega i članova Samoopredeljenja.

Na društvenoj mreži Fejsbuk je najavio formiranje nove političke partije.

"Tokom narednih nekoliko meseci ću učestvovati u stvaranju novog političkog subjekta. Opozicioni front će se proširiti, a deo nove političke generacije će nastojati da Kosovo bude politički normalno- sa zapošljavanjem bez siromaštva, sa pravdom bez korupcije, da Kosovo postane funkcionalna i dostojanstvena država, jednaka u svetu", naveo je Deda na Fejsbuku.

Deda je kazao da je svoj odlazak iz Samoopredeljenja planirao ranije ali da je zbog nedavnih dešavanja odložio datum odlaska.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020