Vesti
Politika

I u Ranilugu uklonjen bilbord ZSO

Sinoć su pripadnici Kosovske policije uklonili bilbord "Dobro došli u ZSO" koji je bio postavljen u Ranilugu.
I u Ranilugu uklonjen bilbord ZSO
Uklonjen bilbord iz Raniluga (Foto Tviter P. Petković)

Ovu informaciju je na Tviteru objavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je istakao da je premijer Kosova Aljbin Kurti krenuo u otvoreni obračun sa, kako je naveo, Zajednicom srpskih opština i Briselskim sporazumom, čijim je kršenjem doveo do krize na severu Kosova.

Prethodno su privedena trojica srpskih mladića u Gračanici zbog lepljenja bilborda sa istom porukom, a dva dana ranije ovakvi bilbordi postavljeni su i u Jarinju i Severnoj Mitrovici.

Pojava bilborda sa porukom "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština" usledila je kao rekacija Srba na uvođenje recipročnih mera po pitanju saobraćajnih registarskih oznaka gradova u Srbiji i nakon blokada na Jarinju i Brnjaku.Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021