Vesti
Politika

I poslanici Srpske liste odali počast palim borcima OVK

Poslanici Skupštine Kosova danas su minutom ćutanja odali počast palim borcima Oslobodilačke Vojske Kosova, prenosi portal Indeksonline.
I poslanici Srpske liste odali počast palim borcima OVK
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Počast su minutom ćutnja na početku današnje sednice parlamenta odali bivšem pripadniku OVK Hajredinu Baljaju koji je danas preminuo, kao i trojici palih boraca Zahiru Pajazitiju, Hakifu Zejnulahu i Edmondu Hodži.

Među poslanicima koji su odali počast bili su i poslanici Srpske liste koji su, kako navodi Indeksonline, odali počast palim borcima Oslobodilačke Vojske Kosova.

Na portalu Indeksonlina se na video snimku i fotografijama vidi da "poslanici među kojima su i poslanici Srpske liste stoje odajući počast albanskim herojima". http://indeksonline.net/lista-srpska-nderon-deshmoret-e-uck-se-fotovideo/Ostale vesti

Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021
Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021