Vesti
Politika

Hovenijer: Sporazum unapređuje napore za normalizaciju odnosa

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer smatra da sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama povećava bezbednost i unapređuje napore da se normalizuju odnosi.
Hovenijer: Sporazum unapređuje napore za normalizaciju odnosa
Ambasador SAD-a na Kosovu Džefri Hovenijer (Foto arhiva Kim)

Hovenijer je odgovorio na objavu portparola Stejt departmenda Neda Prajsa koji je napisao da SAD pozdravljaju dogovor Beograda i Prištine oko tablica.

"Cenim konstruktivan pristup i fleksibilnost koji su za rezultat dali ovaj važan sporazum između Kosova i Srbije. Sporazum povećava bezbednost i unapređuje napore da se normalizuju odnosi", napisao je Hovenijer na Tviteru.

 

 

Podsetimo, predsednica Kosova Vjosa Osmani oglasila se ubrzo po postizanju dogovora između pregovarača Beograda i Prištine, izazivši sinoć zahvalnost ambasadoru SAD Džefu Hovenijeru i Vladi SAD na njihovom aktivnom angažovanju u postizanju dogovora u Briselu.Ostale vesti

Dačić: Vučić će odluku o odlasku u Tiranu doneti posle sastanka sa Lajčakom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

  • 04.12.2022
Jevtić: Moguće da i Srbi južno od Ibra napuste institucije
Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, izjavio je da postoji mogućnost da i Srbi južno od Ibra napuste kosovske institucije, navodeći da kosovski premijer, Aljbin Kurti, tumači zakone na način koji mu odgovara i da se na Kosovu ne poštuju važeći zakoni koji se tiču prava srpske i ostalih nevećinskih zajednica.
  • 04.12.2022
Kurti: Dogovor sa Srbijom neće biti lak
Dogovor Kosova i Srbije neće biti lak, ali treba dati šansu dijalogu i raditi na tom procesu, izjavio je premijer Kosova Aljbin Kurti u intervjuu bosanskoj televiziji N1.
  • 04.12.2022
Lajčak sutra u Beogradu sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
  • 04.12.2022
Vučić: Najviše strepeo zbog naroda na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je u protekloj nedelji najviše strepeo zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji  "i problema koje im gotovo svakodnevno, već decenijama, nameću oni koji pokušavaju da otmu ono što nije njihovo i pogase srpska ognjišta".
  • 04.12.2022
Direktor Carine: Zamenjeni službenici koji su podneli ostavke
Generalni direktor Carine Kosova Agron Lugaljiu izjavio je da su u toj službi popunjena radna mesta na kojima su Srbi podneli ostavke.
  • 03.12.2022