Vesti
Politika

Hovenijer: SAD će pružiti podršku sprovođenju dogovorenih obaveza

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, izjavio je da će Sjedinjene Države pružiti punu podršku sprovođenju obaveza dogovorenih u Ohridu.
Hovenijer: SAD će pružiti podršku sprovođenju dogovorenih obaveza
Džefri Hovenijer (Foto Kim)

“Sjedinjene Države će pružiti punu podršku sprovođenju ovih obaveza u skladu sa našim dugoročnim naporima da unapredimo bezbednost, stabilnost i prosperitet za narod Kosova i regiona”, napisao je Hovenijer na Tviteru.

Fon Kramon: Nadam se brzoj primeni dogovora Kosova i Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kaže da je dobra vest što su Kosovo i Srbija dogovorili implementacioni aneks sporazuma o normalizaciji odnosa.

Fon Kramon je na Tviteru, reagujući na objavu visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, istakla da se nada da će dogovor ubrzo biti primenjen.

"To su zaista dobre vesti. Radujemo se što ćemo dobiti više detalja o tome. Zaista se nadam da ću videti brzu primenu”, navela je Fon Kramon.Ostale vesti

Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023
Kurti očekuje da međunarodni faktori kazne Srbiju zbog nesprovođenja sporazuma

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da očekuje da će međunarodni faktori osuditi ponašanje Srbije zbog nesprovođenja sporazuma dogovorenog u Ohridu 18. marta.

  • 21.03.2023
Vučić: Za Srbiju pravno obavezujuće kada stavi potpis ili se usmeno saglasi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom evropskog sporazuma o Kosovu i aneksa o implementaciji, izjavio je da je za Srbiju pravno-obavezujuće kada stavi potpis ili pečat na nešto ili se sa tim usmeno saglasi.
  • 21.03.2023
Manojlović: Posledice sporazuma biće ulazak Kosova u NATO

Direktor kampanja Kreni-Promeni Savo Manojlović izjavio je da će posledica prihvatanja i implementacije francusko-nemačkog sporazuma biti ulazak Kosova u NATO.

  • 21.03.2023
Pretnje Kurtiju zbog ZSO

Bivši savetnik kosovskog premijera Aljbina Kurtija Škeljzen Gaši saopštio je da će gađati Kurtijevu kuću Molotovljevim koktelom, ako bude formirao Zajednicu opština sa srpskom većinom.

  • 21.03.2023