Vesti
Politika

Hovenijer: Koristan razgovor o bezbednosti

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer sastao se danas sa članovima Odbora za spoljne poslove i dijasporu Skupštine Kosova sa kojima je, između ostalog, razgovarao i o bezbednosti. 
Hovenijer: Koristan razgovor o bezbednosti
Džefri Hovenijer (Foto print.scr)

Hovenijer je nakon sastanka kazao da je imao odličan razgovor sa članovima tog odbora.

"Počastvovan pozivom. Imali smo plodnu diskusiju o nacionalnoj bezbednosti. Veoma cenim ulogu Skupštine, kao elementa demokratskog sistema, a takođe poštujem članove Odbora i posao koji oni obavljaju podržavajući Kosovo u spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti", kazao je Hovenijer posle sastanka a prenosi Ekonomia onlajn.

Kako je rečeno, na sastanku je bilo i drugih tema, međutim, nejasno je da li su ambasador SAD-a i poslanici razgovarali o položaju SPC na Kosovu, te o povraćaju imovine manastiru Visoki Dečani, kako su to jutros najavili pojedini kosovski mediji.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022