Vesti
Politika

Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina

Kancelarija premijera Kosova Avdulaha Hotija odbacila je danas kao neistinite informacije o memorandumu o razumevanju Kosova i Srbije u vezi s posetama visokih zvaničnika iz Srbije.
Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

"Vlada poštuje sporazum o slobodnom kretanju. Međšutim, svaki zahtev za posetu analiziraju nadležne institucije pre no što bude odobren ili odbijen", navodi se u saopštenju.

Radio Slobodna Evropa je juče u programu na albanskom jeziku objavio da su Kosovo i Srbija prošle nedelje postigli "memorandum o razumevanju" o obustavljanju uzajamnih poseta dok traje iskopavanje masovne grobnice u kojoj su, kako se sumnja, tela albanskih civila ubijenih tokom sukoba na Kosovu.

Kako je preneto, taj sporazum je, po izvorima iz Evropske unije, sklopljen čim su vlasti u Prištini odbile zahtev za posetu visokih srpskih zvaničnika.Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021