Vesti
Politika

Hoti uzvraća posetu

Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
Hoti uzvraća posetu
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

Hoti je u posetu otišao samo dva dana nakon što je albanski premijer Edi Rama boravio u Prištini.

Prema pisanju prištinskog portala Lajmi, Hoti će se u Tirani sastati i sa drugim zvaničnicima Albanije.

Uzvratna poseta Hotija usledila je samo dva dana nakon što je Rama posetio Prištinu, gde je boravio povodom predloga optužnice koju je Specijalno tužilaštvo u Hagu podnelo protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija.

Rama je u Prištini pružio podršku Tačiju, navodeći da će optužnica ući u istoriju pravde kao "mrlja 21. veka".Ostale vesti

Izborna tišina u Severnoj Mitrovici i Podujevu pred izbore
Izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice i Podujeva održaće se sutra.
  • 28.11.2020
Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina
Kancelarija premijera Kosova Avdulaha Hotija odbacila je danas kao neistinite informacije o memorandumu o razumevanju Kosova i Srbije u vezi s posetama visokih zvaničnika iz Srbije.
  • 27.11.2020
U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara
Na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, 29. novembra, građani će glasati na ukupno 27 biračkih mesta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, predsednik Opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.
  • 27.11.2020
Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
  • 27.11.2020
Bivši sudija Euleksa će svedočiti pred Odborom kosovske skupštine
Bivši Euleksov sudija Malkolm Simons svedočiće na sopstveni zahtev o zloupotrebama u ovoj misiji vladavine prava u vreme dok je on bio njen deo, odlučio je Odbor kosovske skupštine za zakonodavstvo, mandate, imunitete, poslovnik i nadzor Agencije protiv korupcije, javlja Koha.
  • 27.11.2020
Hoti: Neću podneti ostavku
Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da će kosovski premijer podneti ostavku, to je demantovao sam Avdulah Hoti na svom fejsbuk profilu.
  • 27.11.2020