Hoti: Sporazum sa Samoopredeljenjem narednih dana, nema razloga za neuspeh

Član predsedništva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Avdulah Hoti, izjavio je da će konačni sporazum o koaliciji sa Pokretom Samoopredeljenje biti postignut narednih dana i poručio da nema razloga za neuspeh.

Podeli ovaj članak sa:
  • Avdulah Hoti (Foto Zeri)

"Očekujem da razgovori o vladajućoj koaliciji uskoro budu završeni i da će nakon toga, lideri dve stranke detaljno saopštiti sadržaj pregovora. Verujem da smo do sada bili prilično transparentni u vezi koalicionog sporazuma. Sada smo u fazi kada pregovaramo o podeli odgovornosti. Ne mogu reći ništa više, dok se sva pitanja ne razjasne", naglasio je Hoti.

Podsetio je da su dva sastanka između Samoopredeljenja i DSK održana na nivou lidera i naglasio da veruje da će se na trećem i četvrtom sastanku, koji će biti održani narednih dana, usaglasiti konačni stavovi.

"Pregovori se vode i dalje. Okončani su razgovori o usaglašavanju programa koji su trajali tri uzastopne nedelje. Tokom te tri nedelje, održano je šest sastanaka radnih grupa, a sada se pregovori odvijaju na nivou političkih lidera. Nakon što su usaglašena sva programska pitanja, sada moramo da podelimo odgovornosti unutar institucija i očekujem da se to pitanje što pre zaključi", naglasio je on.

Takođe, pozvao je obe strane da budu oprezne u izjavama, zbog međusobnog poštovanja. Prema njegovim rečima, obe stranke su uspešno funkcionisale kao opozicija i očekuje da je saradnja moguća i u budućoj vladi.

"Izjave određenih zvaničnika Samoopredeljenja ne želim da komentarišem. Smatram da treba da pustimo lidere da na sastanku usklade svoje stavove i postignu sporazum, koji je prihvatljiv za obe strane. I svi ovi pregovori koji su do sada vođeni, verujem da se zasnivaju na međusobnom poverenju koje smo do sada gradili", zaklučio je Hoti.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane