Vesti
Politika

Hoti se nada liberalizaciji viza tokom nemačkog predsedavanja EU

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, izrazio je nadu da će Nemačka tokom predsedavanja EU, ukinuti vizni režim za građane Kosova.
Hoti se nada liberalizaciji viza tokom nemačkog predsedavanja EU
Avdulah Hoti (Foto Kim)

U svojoj objavi na Fejsbuku, Hoti je rekao da Nemačka preuzima predsedavanje EU u veoma izazovnom trenutku za zdravlje i ekonomiju Evrope.

Hoti je napisao da se nada da će u ovom periodu biti ukinuti vizni režim za građane Kosova.

“Vrlo smo zahvalni nemačkoj vladi na kontinuiranoj posvećenosti proširenju EU, približavanju zemalja zapadnog Balkana i očekujemo da će za to vreme biti ukinuti vizni režim za građane Kosova”, napisao je Hoti.Ostale vesti

Izborna tišina u Severnoj Mitrovici i Podujevu pred izbore
Izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice i Podujeva održaće se sutra.
  • 28.11.2020
Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina
Kancelarija premijera Kosova Avdulaha Hotija odbacila je danas kao neistinite informacije o memorandumu o razumevanju Kosova i Srbije u vezi s posetama visokih zvaničnika iz Srbije.
  • 27.11.2020
U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara
Na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, 29. novembra, građani će glasati na ukupno 27 biračkih mesta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, predsednik Opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.
  • 27.11.2020
Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
  • 27.11.2020
Bivši sudija Euleksa će svedočiti pred Odborom kosovske skupštine
Bivši Euleksov sudija Malkolm Simons svedočiće na sopstveni zahtev o zloupotrebama u ovoj misiji vladavine prava u vreme dok je on bio njen deo, odlučio je Odbor kosovske skupštine za zakonodavstvo, mandate, imunitete, poslovnik i nadzor Agencije protiv korupcije, javlja Koha.
  • 27.11.2020
Hoti: Neću podneti ostavku
Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da će kosovski premijer podneti ostavku, to je demantovao sam Avdulah Hoti na svom fejsbuk profilu.
  • 27.11.2020