Vesti
Politika

Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija

Navodni ulazak srpske vojske na kosovsku teritoriju i zabrinutost koju su izrazili stanovnici koji žive uz administrativnu liniju na području Karačeva, naveli su šefa kosovske vlade Avdulaha Hotija da sazove telekonferenciju sa svim čelnicima bezbednosnih institucija na Kosovu.
Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija
Avdulah Hoti (Foto kosovapress)

Na sastanku je razgovarano o opštoj situaciji i koordinaciji institucionalnih akcija u oblasti bezbednosti.

Telekonferenciji su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu, ministar odbrane Anton Kuni, direktor kosovske obaveštajne službe Krešnik Gaši, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama i šef kosovske policije Rašit Ćalaj.

Premijer Hoti zahvalio je predstavnicima bezbednosnih institucija na njihovoj većoj posvećenosti rešavanju situacije nastale kao posledica pandemije kovida-19.

On je, takođe, zatražio nastavak posvećenosti i mobilizacije ovih institucija, kao i koordinaciju sa međunarodnim bezbednosnim mehanizmima, a naročito sa KFOR-om, kao strateškim partnerom Kosova u oblasti odbrane i bezbednosti.Ostale vesti

Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021
Nisu verifikovane liste Samoopredeljenja, AAK, Nisma...
Članovi CIK-a su na glasanju za verifikovanje liste Samopredeljenja glasali rezultatom pet "za" i pet "protiv". Za verifikovanje je potrebno šest glasova članova CIK-a.
  • 23.01.2021
Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore
Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.
  • 22.01.2021
Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021