Vesti
Politika

Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija

Navodni ulazak srpske vojske na kosovsku teritoriju i zabrinutost koju su izrazili stanovnici koji žive uz administrativnu liniju na području Karačeva, naveli su šefa kosovske vlade Avdulaha Hotija da sazove telekonferenciju sa svim čelnicima bezbednosnih institucija na Kosovu.
Hoti održao video konferenciju sa šefovima bezbednosnih institucija
Avdulah Hoti (Foto kosovapress)

Na sastanku je razgovarano o opštoj situaciji i koordinaciji institucionalnih akcija u oblasti bezbednosti.

Telekonferenciji su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu, ministar odbrane Anton Kuni, direktor kosovske obaveštajne službe Krešnik Gaši, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama i šef kosovske policije Rašit Ćalaj.

Premijer Hoti zahvalio je predstavnicima bezbednosnih institucija na njihovoj većoj posvećenosti rešavanju situacije nastale kao posledica pandemije kovida-19.

On je, takođe, zatražio nastavak posvećenosti i mobilizacije ovih institucija, kao i koordinaciju sa međunarodnim bezbednosnim mehanizmima, a naročito sa KFOR-om, kao strateškim partnerom Kosova u oblasti odbrane i bezbednosti.Ostale vesti

Sunjok: Dijalog Beograda i Prištine napreduje
Specijalni predstavnik EU za Kosovo ambasador Tomaš Sunjok ocenio je danas da dijalog Beograda i Prištine napreduje,  da je pitanje Zajednice srpskih opština (ZSO) tema razgovora u okviru tog procesa, te izrazio nadu u postizanje sveobuhvatnog  sporazuma za rešavanje svih pitanja između dve strane.
  • 29.09.2020
Komična predstava oko
Transparenti koji su osvanuli nedavno na Gazivodama ne prestaju da privlače pažnju javnosti. Pojedini se sa njima sprdaju i smešni su im, za neke su oni deo američke predstave, dok Srbima na severu Kosova uopšte nije smešno. „Žao mi je što o sudbini celog jezera odlučuju ljudi koji nikakve veze sa tim nemaju“, kaže za RTV Kim Marko Rakić iz Lokalne inicijative „Link“.
  • 28.09.2020
Hoti: Sastanak u Briselu otkazan jer je Beograd hteo dijalog o ZSO
Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je nastavak dijaloga u Briselu planiran za danas otkazan, "jer Srbija insistira na dogovoru o Zajednici opština sa srpskom većinom", ponovivši da u Prištini to pitanje smatraju zatvorenim.
  • 28.09.2020
Tramp: Lideri Srbije i Kosova su se grlili u Beloj kući

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp se u okviru kampanje za predsedničke izbore u novembru, svojim pristalicama ponovo pohvalio sporazumom koji su Beograd i Priština početkom meseca postigli u Vašingtonu.

  • 28.09.2020
Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020