Vesti
Politika

Hoti negirao da će od 1. jula biti dozvoljene svadbe i proslave

Premijer Kosova Avdulah Hoti napisao je na svom Fejsbuk profilu da Vlada još nije donela odluku da dozvoli svadbe i proslave, te da će to zavisiti "od procene uslova za takve aktivnosti". Prethodno su prištinski mediji objavili da će od 1. jula biti otvoreni restorani za venčanja i druge proslave.
Hoti negirao da će od 1. jula biti dozvoljene svadbe i proslave
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

"Kosovska vlada još nije odlučila da dozvoli svadbe i proslave od 1. jula. Predstavnici estrade i hotela sastaće se sa Izvršnim komitetom za borbu, praćenje i reagovanje na kovid-19 kako bi procenili da li postoje uslovi za takve aktivnosti", napisao je Hoti na svom Fejsbuk profilu.

On je pozvao građane da budu oprezni i poštuju mere.

"U slučaju pogoršanja situacije počećemo sa primenom novih mera za zaštitu od širenja koronavirusa. Život građana ostaje prioritet", naveo je Hoti.Ostale vesti

Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020