Vesti
Politika

Hoti negirao da će od 1. jula biti dozvoljene svadbe i proslave

Premijer Kosova Avdulah Hoti napisao je na svom Fejsbuk profilu da Vlada još nije donela odluku da dozvoli svadbe i proslave, te da će to zavisiti "od procene uslova za takve aktivnosti". Prethodno su prištinski mediji objavili da će od 1. jula biti otvoreni restorani za venčanja i druge proslave.
Hoti negirao da će od 1. jula biti dozvoljene svadbe i proslave
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

"Kosovska vlada još nije odlučila da dozvoli svadbe i proslave od 1. jula. Predstavnici estrade i hotela sastaće se sa Izvršnim komitetom za borbu, praćenje i reagovanje na kovid-19 kako bi procenili da li postoje uslovi za takve aktivnosti", napisao je Hoti na svom Fejsbuk profilu.

On je pozvao građane da budu oprezni i poštuju mere.

"U slučaju pogoršanja situacije počećemo sa primenom novih mera za zaštitu od širenja koronavirusa. Život građana ostaje prioritet", naveo je Hoti.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021