Vesti
Politika

Hoti najavio fond za prevazilaženje posledica poplava

Odlazeći premijer Kosova Avdulah Hoti posetio je područja koja su pretrpela najveću štetu od poplava i najavio mogućnost formiranja posebnog fonda za pomoć u prevazilaženju tih posledica.
Hoti najavio fond za prevazilaženje posledica poplava
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

"Dobro je što nismo imali ljudske žrtve, to je glavno. Velika šteta je nanesena privatnom vlasništvu. Bezbednosne snage Kosova pružile su izvanrednu pomoć u evakuaciji i privremenom smeštaju nekih građana u Đakovici, posebno na aerodromu Đakovica, ali i na drugim mestima", rekao je Hoti.

On je tokom posete selu Dobroševce u opštini Glogovac, čiji je deo blokiran zbog teških oštećenja na mostu, naveo da u Situacionom centru, koji je deo njegovog kabineta, 24 sata pomno prate situaciju sa poplavama u većini kosovskih opština, koju ocenjuju vrlo ozbiljnom.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021