Vesti
Politika

Hoti najavio fond za prevazilaženje posledica poplava

Odlazeći premijer Kosova Avdulah Hoti posetio je područja koja su pretrpela najveću štetu od poplava i najavio mogućnost formiranja posebnog fonda za pomoć u prevazilaženju tih posledica.
Hoti najavio fond za prevazilaženje posledica poplava
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

"Dobro je što nismo imali ljudske žrtve, to je glavno. Velika šteta je nanesena privatnom vlasništvu. Bezbednosne snage Kosova pružile su izvanrednu pomoć u evakuaciji i privremenom smeštaju nekih građana u Đakovici, posebno na aerodromu Đakovica, ali i na drugim mestima", rekao je Hoti.

On je tokom posete selu Dobroševce u opštini Glogovac, čiji je deo blokiran zbog teških oštećenja na mostu, naveo da u Situacionom centru, koji je deo njegovog kabineta, 24 sata pomno prate situaciju sa poplavama u većini kosovskih opština, koju ocenjuju vrlo ozbiljnom.Ostale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021