Vesti
Politika

Hoti: Mnogo posla pred vladom, nek nam je srećno

Avduljah Hoti je nakon potpisivanja sporazuma između njegove DSK i Samoopredeljenja istakao da je pred budućom vladom mnogo posla, ali je i će raditi na normalizaciji odnosa sa komšijama.
Hoti: Mnogo posla pred vladom, nek nam je srećno
Hoti (Foto Zeri)

"Danas je postignut dogovor. Sutra će se glasati za vladu. Prekosutra počinjemo ekonomske, obrazovne i zdravstvene reforme, da ojačamo vladavinu zakona za sve. Kao ravnopravan partner vladi, učinićemo sve da ojačamo državu Kosovo, vojsku Kosova, položaj naše države na međunarodnoj sceni. Unapremićemo prijateljstvo sa našim partnerima, radićemo na normalizaciji odnosa sa našim susedima.
Nek nam je sa srećom", napisao je Hoti na Fejsbuku.Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020