Vesti
Politika

Hoti: Mnogo posla pred vladom, nek nam je srećno

Avduljah Hoti je nakon potpisivanja sporazuma između njegove DSK i Samoopredeljenja istakao da je pred budućom vladom mnogo posla, ali je i će raditi na normalizaciji odnosa sa komšijama.
Hoti: Mnogo posla pred vladom, nek nam je srećno
Hoti (Foto Zeri)

"Danas je postignut dogovor. Sutra će se glasati za vladu. Prekosutra počinjemo ekonomske, obrazovne i zdravstvene reforme, da ojačamo vladavinu zakona za sve. Kao ravnopravan partner vladi, učinićemo sve da ojačamo državu Kosovo, vojsku Kosova, položaj naše države na međunarodnoj sceni. Unapremićemo prijateljstvo sa našim partnerima, radićemo na normalizaciji odnosa sa našim susedima.
Nek nam je sa srećom", napisao je Hoti na Fejsbuku.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020