Vesti
Politika

Hoti: Dijalog uz posredovanje EU u Briselu koordiniran sa SAD

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je uoči nastavka dijaloga da je taj proces uz posredovanje EU u potpunosti koordiniran sa SAD.
Hoti: Dijalog uz posredovanje EU u Briselu koordiniran sa SAD
Avdulah Hoti (Foto KosovaPress)

Avdulah Hoti je medijima u Prištini naveo da je proces dijaloga u Briselu kojim posreduje EU u potpunosti koordiniran sa SAD.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najavio je mogućnost da u četvrtak, 30. jula, u Briselu bude održan novi sastanak delegacija Beograda i Prištine.

Prištinski mediji objavljuju pozivajući se na izvore EU da će na sastanku biti reči o ekonomskoj saradnji.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020