Vesti
Politika

Hodžić: Odluka IPŽP neprihvatljiva, podnosimo žalbu

Predsednica Građanske inicijative “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, podnela je žalbu kosovskom Vrhovnom sudu na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP), kojom joj se oduzimaju glasovi osvojeni u sredinama sa većinski sprskim stanovništvom.
Hodžić: Odluka IPŽP neprihvatljiva, podnosimo žalbu
Adrijana Hodžić (Foto Gračanica onlajn)

Ujedno je najavila da će, ukoliko Vrhovni sud ne bude doneo odluku za koju misli da je ispravna, iskoristiti i međunarodne pravne mehanizme, prenosi EkonomiaOnline.

Hodžićeva je prethodno izjavila da je odluka IPŽP skandalozna i neprihvatljiva, jer, kako je navela, krši prava građana da iskoriste svoj glas.

„Verujem da je jučerašnja odluka izazov za celu kosovsku vladu i odgovorom koji dobijemo od suda, videćemo da li je Kosovo pravna država ili ne”, podvukla je.

Vrhovni sud odluku mora da donese u roku od 72 sata.

Podsetimo, Izborni panel za žalbe i predstavke doneo je juče odluku da Građanskoj inicijativi “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić” poništi 4.205 glasova koje je osvojila u Zubinom Potoku, Štrpcu, Ranilugu, Gračanici, Partešu, Klokotu, Novom Brdu, Severnoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću.

Poništeni su i glasovi koje je u srpskim sredinama dobila koalicija Vakat, Socijaldemokratska unija, Naša inicijativa i Nova demokratska stranka.

Takođe, Izborni panel za žalbe i predstavke poništio je preko 800 glasova, koje je u većinski srpskim sredinama dobila Romska inicijativa.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021