Vesti
Politika

Hodžić: Da suživot u multietničkim zajednicama postane stvarnost

Kroz Građansku inicijativu „Ujedinjena Zajednica - Adrijana Hodžić“ svoje znanje i višegodišnje iskustvo stečeno u vladinim i nevladinim organizacijama stavljam u službu svih, napisala je Hodžićeva na Fejsbuku.
Hodžić: Da suživot u multietničkim zajednicama postane stvarnost
Adrijana Hodžić sa saradnicima GI

Kako je istakla, cilj Građanske inicijative Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić je da “kvalitetan suživot u multietničkim zajednicama postane stvarnost za sve i da svaki čovek sa ponosom svoju budućnost vidi na Kosovu”.

“Kroz svoj rad sam se uvek borila da se prava svih zajednica ostvare. Moji napori su rezultirali uvođenjem prve pijaće vode u opštini Kačanik, organizovanjem više inicijativa za podršku malim i srednjim preduzećima i za rešavanje problema žena na Kosovu. Posebno sam ponosna na otvaranje Sigurne kuće na severu Kosova pod zajedničkim pokroviteljstvom lokalnih samouprava”, napisala je Adrijana Hodžić.

Kako je navela, naredni korak bio bi, formiranje novih lokalnih samouprava sa bošnjačkom većinom”.

“Ovo je jedini siguran način da se omogući ostanak i opstanak ne samo bošnjačke zajednice na ovim prostorima, već da se zaštite sve manjinske zajednice (turske, romske, goranske, egipatske, aškalijske) koje žive u Pećkom i Prizrenskom regionu”.

Hodžićeva poručuje da je vreme za suživot i “kreiranje pravih zajednica”.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021