Vesti
Politika

Hodžaj u Severnoj Mitrovici, obećao da će vratiti Albance

Kandidat Demokratske partije Kosova za premijera, Enver Hodžaj, u pratnji kandidata za poslanike boravio je juče u Severnoj Mitrovici.
Hodžaj u Severnoj Mitrovici, obećao da će vratiti Albance
Hodžaj u Mitrovici (Foto Kosovapress)

Okupljenima je obećao političku, državnu i finansijsku podršku, ali i zapošljavanje i povratak Albanaca u Severnu Mitrovicu.

Kazao je da je cilj DPK da svaka kuća na severu bude obnovljena.

„Želim da vas uverim da smo spremni da tokom prvih dana donesemo odluku o osnivanju fonda za nastavak obnovu kuća, fonda koji će uticati na rast broj zaposlenih u ovom delu Kosova. I, treće, fond koji će biti na raspolaganju za povratak onih koji bi trebalo da se vrate u Severnu Mitrovicu i sever Kosova“, rekao je Hodžaj.

Rekao je da je ovo simboličan dan, pošto se 2000. godine u ovom delu , kako je rekao, dogodio masakr, u kojem je ubijeno 10 Albanaca, a 25 ranjeno.

Hodžaj je tokom posete severu odao poštu bivšem premijeru i članu ove partije Bajramu Redžepiju, za koga je rekao da je primer političara i čoveka koji se posvetio svojoj domovini i profesiji lekara.

 Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021