Vesti
Politika

Hodžaj: Kosovo ne može da se poredi sa Katalonijom

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj izjavio je da Kosovo ne može da se poredi sa Katalonijom zato što tamo "nije bilo etničkog čišćenja".
Hodžaj: Kosovo ne može da se poredi sa Katalonijom
Enver Hodžaj (Foto Rojters)

On je rekao da je Kosovo 90-tih godina bilo deo SFRJ, ali da je tadašnja vlast, koja je, po njegovim rečima, imala i podršku aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tada drugog čoveka Srpske radikalne stranke, sledila politiku etničkog čišćenja, prenosi RTK.

"Ovo je kao poređenje baba i žaba...", rekao je Hodžaj.

Hodžaj se osvrnuo i na premijerku Srbije Anu Brnabić, rekavši da je ona "tehničko lice u srpskoj vladi", čije izjave ne ostavljaju nikakav utisak.Ostale vesti

CIK: Glasovi sa dva biračka mesta se neće računati

Centralna izborna komisija Kosova odlučila je da se rezultati izbora sa dva biračka mesta ne uključe u rezultat vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara.

  • 02.03.2021
Lajčak sa Rakićem i Jevtićem o nastavku dijaloga

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sastao se sa predsednikom Srpske liste, Goranom Rakićem i potpredsednikom Daliborom Jevtićem, a glavne teme sastanka bile su nedavno održani vanredni parlamentarni izbori i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

  • 02.03.2021
Petković sa ambasadorom Pinterom o političkoj situaciji na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu kao i o nastojanjima Beograda da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju.
  • 02.03.2021
Prebrojani uslovni i glasovi osoba sa posebnim potrebama
U Centru za brojeve i rezultate završeno je prebrojavanje uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama.
  • 02.03.2021
Lajčak: Dijalog može biti završen za nekoliko meseci
Specijalni predstvanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se sa v.d. predsednicom Kosova Vjosom Osmani i poručio, nakon sastanka, "da Kosovo i Srbija treba da odluče koliko brzo žele da idu napred", kada je dijalog u pitanju.
  • 02.03.2021
Kurti: Dijalog nije ni prvi ni drugi prioritet
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje (PS), Aljbin Kurti, sinoć je izjavio da dijalog sa Srbijom ne može biti ni prvi ni drugi prioritet vlade.
  • 02.03.2021