Vesti
Politika

Hodža: Sudovi spori, politika utiče na procese

Sudovi su spori, u sudskom postupku nisu svi ravnopravni, zavisi ko je tuženi i koliko su uključeni politički faktori, smatra zamenik ministra pravde Nusret Hodža.
Hodža: Sudovi spori, politika utiče na procese
Nusret Hodža (Foto Kim)

Hoža, koji je nedavno imenovan iz redova Srpske liste za zamenika ministra pravde, smatra da manjine nisu dovoljno zastupljene u državnim strukturama Kosova.

“Trebalo bi da bude mnogo više zapošljavanja. Mnogo više odgovornih pozicija na kojima bi bili pripadnici manjinskih grupa“, kazao je Hodža gostujući u emisiji „Dobre vesti“ na RTV Kim.

Govoreći o svom resoru i radu u ministarstvu pravde, Hodža je rekao da, koliko god se uposleni trudili, sudovi ostaju spori.

„U svakom sudskom postupku nisu svi ravnopravni. Zavisi od toga ko je lice koje je tuženo, uključenost političkih faktora, koliko je to bitno za zajednicu“, kazao je Hodža.

Nusret Hodža dolazi iz goranske zajednice. Kaže da su problemi njegovih sunarodnika slični kao i kod ostalih, a to su uzurpirana i nacionalizovana imovina, dokumenti.

U narednom periodu će njegov zadatak biti imenovanje notara iz manjinskih zajednica, krivičara, sudija, tužilaca, ali i ubrzanje procesa rešavanja sudskih predmeta.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023