Vesti
Politika

Hiseni:Pregovori će rezultirati uzajamnim priznanjem

Koordinator kosovske vlade za dijalog sa Beogradom Skender Hiseni, izjavio je "da će u tom procesu biti dotaknuti konkretni elementi, ali da će na kraju rezultat biti uzajamno priznavanje”.
Hiseni:Pregovori će rezultirati uzajamnim priznanjem
Skender Hiseni (Foto AFP)

"Uticaće se na specifične elemente sveobuhvatnog sporazuma - pravno i međunarodno obavezujućeg. Ovo su izuzetno politički pregovori za sveobuhvatni sporazum koji će neminovno rezultirati međusobnim priznanjem", rekao je Hiseni prištinskim medijima pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu.

Prema Hiseniju, "suština jeste da se izgradi maksimalan konsenzus kako bi se te stvari odvele u pravom smeru".Ostale vesti

Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na Kosovo
Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove.
  • 26.11.2020
Lajčak upozorava Prištinu zbog zabrane poseta zvaničnika iz Beograda
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je prištinskim predstavnicima da su posete zvaničnika iz Beograda regulisane sporazumom o slobodi kretanja, ističući da svaka zabrana znači kršenje dogovorenog i da u krajnjem slučaju može da izazove eskalaciju tenzija na tarenu.
  • 26.11.2020
Kosnet: Podrška za brzo napredovanje u primeni Vašingtonskog sporazuma
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je da ambasada i njeni partneri podržavaju ubrzano sprovođenje sporazuma postignutog u Vašingtonu.
  • 26.11.2020
Haradinaj-Stubla: Prvo izvinjenje za genocid, pa onda Vučićeva poseta Kosovu
Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljiza Haradinaj Stubla, poručila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće dobiti dozvolu da poseti Kosovo, "sve dok se ne izvini za genocid počinjen nad narodom Kosova". Reagovao Petar Petković i naveo da je Meljiza Haradinaj akter destabilizacije.
  • 25.11.2020
Suroi: Izbori na Kosovu u naredna tri meseca
Više se ne diskutuje o tome da li će biti izbora na Kosovu, već kada će oni u naredna tri meseca biti održani, smatra publicista Veton Suroi.
  • 25.11.2020
Sporazum: Suočavanje sa prošlošću
Tema novog "Sporazuma" je suočavanje sa prošlošću u svetlu nestalih i raseljenih lica, ali i potvrđenih optužnica Specijalizovanih veća u Hagu protiv nekih od vođa bivše OVK.
  • 25.11.2020