Vesti
Politika

Hiseni: Tražiti od saveznika da ponište Interpolovu listu

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni smatra da Priština treba da iskoristi svoje saveznike, koji su članovi Interpola, kako bi, kako je rekao, poništili pravosnažnost lista na kojima se potražuju veterani tzv. OVK.
Hiseni: Tražiti od saveznika da ponište Interpolovu listu
Skender Hiseni (Foto pressrs.ba)

Za njega je, kazao je, neprihvatljivo "da se borci Kosovske oslobodilačke vojske hapse po poternicama koje je izdala Srbija", prenose prištinski mediji.

"Mi moramo da iskoristimo naše saveznike koji su članovi Interpola kako bismo poništili pravosnažnost tih lista",istakao je Hiseni tokom debate koju je organizovala nevladina organizacija "Fol".

Govoreći o izgledima Kosova kad je reč o kandidaturi za članstvo u Interpolu, Hiseni je rekao da je to pitanje "iskomplikovala kandidatura Palestine", ali nije objasnio na koji način je došlo do komplikacija.

Težnje Palestinske uprave ka članstvu u Interpolu propale su nakon što je njena kandidatura suspendovana 2016. godine, podsećaju prištinski mediji.Ostale vesti

Hoti otputovao u Brisel, sutra sastanak sa Vučićem
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u Brisel na prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojim međunarodna zajednica nastoji da obnovi dijalog Beograda i Prištine.
  • 15.07.2020
Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020
Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020