Vesti
Politika

Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu

Kosovski koordinator u procesu dijaloga sa Srbijom Skender Hiseni sastao se danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je Hiseniju naglasio da SAD ceni konstruktivnu posvećenost vlade i svih kosovskih institucija u procesu dijaloga.
Hiseni pozvao Palmera da SAD aktivno prisustvuje Briselskom dijalogu
Hiseni i Palmer (Foto Facebook)

Hiseni je na društvenoj mreži Fejsbuk nakon sastnaka napisao da je sa Palmerom imao dug i sadržajan sastanak.

„Nakon što sam obavestio gospodina Palmera o toku dijaloga u Briselu, vodili smo i iscrpan razgovor u cilju koordinacije dijaloga kako bi se proširila dinamika, i izbeglo odlaganje rasprave o konačnom sporazumu o međusobnom priznanju i normalizaciji između Kosova i Srbije“, napisao je Hiseni.

Dodaje i da je uloga SAD, pored EU nezamenljiva.

„Pozvao sam gospodina Palmera na aktivno prisustvo SAD-a za pregovaračkim stolom u Briselu“, napisao je Hiseni.

Kako je Hiseni rekao, Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan ponovio je da Sjedinjene Države cene konstruktivnu posvećenost kosovske vlade i svih institucija Kosova u procesu dijaloga.

„Palmer je naglasio da SAD podržavaju dijalog u Briselu i dodao da će Amerika biti sa nama tokom ovog procesa , kao snažna podrška za pravičan, stabilan i sveobuhvatan sporazum“, napomenuo je Hiseni.

Hiseni je dodao i da se nakon susreta sa Palmerom, takođe sastao i sa još dva američka zvaničnika iz Bele kuće.

„Ti razgovori su takođe bili fokusirani na obnovljeni dijalog u Briselu i opšta dešavanja na Kosovu i u regionu“, zaključio je Hiseni.



Ostale vesti

Izborna tišina u Severnoj Mitrovici i Podujevu pred izbore
Izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice i Podujeva održaće se sutra.
  • 28.11.2020
Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina
Kancelarija premijera Kosova Avdulaha Hotija odbacila je danas kao neistinite informacije o memorandumu o razumevanju Kosova i Srbije u vezi s posetama visokih zvaničnika iz Srbije.
  • 27.11.2020
U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara
Na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, 29. novembra, građani će glasati na ukupno 27 biračkih mesta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, predsednik Opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.
  • 27.11.2020
Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
  • 27.11.2020
Bivši sudija Euleksa će svedočiti pred Odborom kosovske skupštine
Bivši Euleksov sudija Malkolm Simons svedočiće na sopstveni zahtev o zloupotrebama u ovoj misiji vladavine prava u vreme dok je on bio njen deo, odlučio je Odbor kosovske skupštine za zakonodavstvo, mandate, imunitete, poslovnik i nadzor Agencije protiv korupcije, javlja Koha.
  • 27.11.2020
Hoti: Neću podneti ostavku
Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da će kosovski premijer podneti ostavku, to je demantovao sam Avdulah Hoti na svom fejsbuk profilu.
  • 27.11.2020