Vesti
Politika

Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog

Koordinator kosovske vlade u dijalogu sa Beogradom Skender Hiseni izjavio je da očekuje konkretno uključivanje Sjedinjenih Američkih Država u taj proces, dodajući da je u razgovoru sa američkim zvaničnicima u Vašingtonu uočio "nepokolebljivu posvećenost podršci dijalogu započetom u Briselu".
Hiseni najavljuje konkretno uključivanje SAD u dijalog
Skender Hiseni (Foto AFP)

Skender Hiseni se u Vašingtonu sastao sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Balkan Metju Palmerom i zvaničnicima Saveta za nacionalnu bezbednost, rekavši da Priština smatra nezamenjivom ulogu Vašingtona u dijalogu sa Beogradom.

"Postoji nepokolebljiva posvećenost u podršci dijalogu započetom u Briselu i snažna podrška sveobuhvatnom, fer i trajnom sporazumu, u smislu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", rekao je Hiseni Glasu Amerike na albanskom jeziku.

"Videćemo konkretne korake u uključivanju Sjedinjenih Država u dijalog, uporedo sa Evropskom unijom", naveo je Hiseni.

Dodao je da je u kontaktu i s izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom i da će razgovarati telefonom s njim, pošto je on van Vašingtona.

"Blisko sarađujemo sa Sjedinjenim Državama kako bismo ubrzali proces normalizacije do potpunog međusobnog priznavanja, kao dve nezavisne i suverene države", podvukao je Hiseni.

Na pitanje šta su u Prištini spremni da ponude, Hiseni kaže da "ima prostora za rešenja bez ugrožavanja suštine, ali u okolnostima međusobnog priznavanja".

"Kada postanemo ravnopravni, iz potpuno ravnopravnog položaja, Kosovo i Srbija mogu da reše sve probleme", rekao je Hiseni.Ostale vesti

Izborna tišina u Severnoj Mitrovici i Podujevu pred izbore
Izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice i Podujeva održaće se sutra.
  • 28.11.2020
Hotijeva kancelarija: Vest o sporazumu o posetama zvaničnika iz Srbije neistina
Kancelarija premijera Kosova Avdulaha Hotija odbacila je danas kao neistinite informacije o memorandumu o razumevanju Kosova i Srbije u vezi s posetama visokih zvaničnika iz Srbije.
  • 27.11.2020
U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara
Na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, 29. novembra, građani će glasati na ukupno 27 biračkih mesta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, predsednik Opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.
  • 27.11.2020
Skupština u Prištini nije usvojila rezoluciju o nestalima
Skupština u Prištini nije usvojila predlog Rezolucije o nestalima iz interpelacije premijera Avdulaha Hotija, na zahtev narodne poslanice Sarande Bogujevci.
  • 27.11.2020
Bivši sudija Euleksa će svedočiti pred Odborom kosovske skupštine
Bivši Euleksov sudija Malkolm Simons svedočiće na sopstveni zahtev o zloupotrebama u ovoj misiji vladavine prava u vreme dok je on bio njen deo, odlučio je Odbor kosovske skupštine za zakonodavstvo, mandate, imunitete, poslovnik i nadzor Agencije protiv korupcije, javlja Koha.
  • 27.11.2020
Hoti: Neću podneti ostavku
Posle objavljivanja pojedinih medija na albanskom jeziku da će kosovski premijer podneti ostavku, to je demantovao sam Avdulah Hoti na svom fejsbuk profilu.
  • 27.11.2020