Vesti
Politika

Hil: Rešiti važnija pitanja, odložiti tablice

Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da bi rešavanje problema automobilskih registarskih tablica na Kosovu trebalo odložiti barem na godinu dana, kako bi se rešila važnija pitanja.
Hil: Rešiti važnija pitanja, odložiti tablice
Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil (Foto FoNet/Milica Vučković)

Regionu je potrebno da se smire strasti, rekao je Hil tokom posete Institu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Beogradu.

"Potrebno je da se problemi reše dugoročno, kako bi Srbi na Kosovu znali kako će im život izgledati. I Kosovu je potrebno da ima perspektivu međunarodnog položaja", izjavio je Hil.

Podsetimo, ambasador SAD u Beogradu je juče od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatražio da "nastavi sa svojim konstruktivnim angažovanjem u procesu dijaloga sa Prištinom".Ostale vesti

Lajčak: Fokusirati se na široki plan
Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak rekao je su da poslednjim sporazumom od 23. novembra okončani mali sporazumi i da će se strane fokusirati na širi plan.
  • 01.12.2022
Dačić: Formirati ZSO
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić se nada da će Nemačka imati izbalansiran pristup i da će pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine, sa težištem na primenu postojećih dogovora, pre svega na formiranju Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 01.12.2022
Vučić vređao Trajkovićevu i Rašića, ne ide u Tiranu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kritikovao odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da za kosovskog ministra za zajednice i povratak imenuje Nenada Rašića. Vučić je Radu Trajković, koja je imenovana za Rašićevu savetnicu, kao i samog Rašića, nazvao "srpskim ološem sa dna kace", dok je Kurtiju dodelio epitet "terorističkog ološa".
  • 01.12.2022
Suroi: Bez značajnih promena
Tvrdilo se da će vreme izlečiti sve i da će zaraćene zemlje uspostaviti dobre odnose i postati članice Evropske unije, ali je prošlo 20 godina, a može proći još 20, pa da se značajne promene ne dogode u regionu, niti u odnosima sa EU, izjavio je Veton Suroi na Okruglom stolu "Regionalna saradnja kao mirovni projekat".
  • 01.12.2022
Eskobar: SAD neće preuzeti glavnu ulogu u dijalogu
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je da nisu velike šanse da će SAD preuzeti glavnu ulogu u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
  • 01.12.2022
Srpska lista se po drugi put oglasila danas povodom imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak, ali i Rade Trajković na mesto njegove savetnice.
  • 01.12.2022