Vesti
Politika

Haradinaj zatražio podršku od Voltersa za profesionalizaciju КBS-a

Glavnokomandujući NATO snaga za Evropu, general Tod Volters sastao se u Prištini sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem. Кosovski premijer je Tedu Voltersu zahvalio na dosadašnjoj podršci.
Haradinaj zatražio podršku od Voltersa za profesionalizaciju КBS-a
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Ramuš Haradinaj je od Toda Voltersa zatražio dodatnu podršku za profesionalizaciju Кosovskih bezbednosnih snaga.

Кako je prenela prištinska Кoha, Volters je sa Haradinajem razgovarao o ukupnom razvoju i bezbednosnoj situaciji na Кosovu, regionu i šire.

Haradinaj je Voltersa informisao o radu prištinskih institucija u svim oblastima, posebno u sektoru bezbednosti, sa naglaskom na orijentaciju Prištine ka Zapadu i evroatlantskim integracijama.

Volters je u Prištinu doputovao iz Beograda, gde je razgovarao sa prestavnicima državnog i vojnog vrha.Ostale vesti

Hoti sutra preuzima dužnost

Avdulah Hoti koji je danas izabran za novog kosovskog premijera sutra će preuzeti dužnost. Hoti dolazi na mesto svog doskorašnjeg koalicionog partnera, Aljbina Kurtija, čiji je bio zamenik.

  • 03.06.2020
U koalicionom sporazumu DSK i Srpske liste nema ZSO
Koalicioni sporazum Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste (SL), i pored stalnog zahteva srpske strane za osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom, ne sadrži obavezu njenog formiranja.
  • 03.06.2020
SL: Nova vlada će ukinuti takse i
Srpska lista je saopštila da je u cilju zaštite interesa srpskog naroda podržala formiranje vlade u Prištini i najavila da će nova vlada ukinuti takse i "recipročne mere".
  • 03.06.2020
U novoj emisiji "Sporazum" govorimo o odjecima odluke Ustavnog suda Kosova kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za sastav nove vlade Demokratskom savezu Kosova, partiji koja je bila drugoplasirana na vanrednim parlamentarnim izborima.
  • 03.06.2020
Reakcije:
Na Kosovu je danas izabrana nova vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem. Za Miodraga Milićevića iz NVO „Aktiv“  formiranje nove vlade bio je očekivan potez, međutim, kazao je da to ne znači „nužnu stabilnost što se institucija tiče“. Nenad Rašić i Nedžmedin Spahiju smatraju da će vlada biti krhka i kratkoročna.
  • 03.06.2020
Ambasada SAD i Grenel pozdravili formiranje nove vlade
Ambasada SAD na Kosovu i specijalni američki izaslanik u dijalogu Beograda i Prištine Ričard Grenel, pozdravili su izbor nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.
  • 03.06.2020