Vesti
Politika

Haradinaj za sutra sazvao sastanak lidera vladajuće koalicije

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj sazvao je za sutra sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije.
Haradinaj za sutra sazvao sastanak lidera vladajuće koalicije
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Upitan o čemu će razgovarati, ironično je rekao da će tema biti "globalno zagrevanje".

Očekuje se da će tema sutrašnjeg sastanka biti održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u najkraćem roku za šta su se pored Haradinaja, izjasnili i lideri Demokratske partije Kosova i Socijaldemokratske incijative, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj.

Hašim Tači prošle nedelje je takođe najavio konsultacije sa liderima parlamentarnih stranaka o izlasku iz situacije koja je stvorena ostavkom premijera.

Sve stranke u kosovskom parlamentu, sem koalicije Šest plus i Srpske liste, izjasnile su se za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.



Ostale vesti

Građani Prištine: Odluka u korist Tačija
Građani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.
  • 29.05.2020
Kurti ne prihvata odluku Ustavnog suda
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je da ne prihvata odluku Ustavnog suda o uredbi predsednika Hašima Tačija kojom je dao mandat Avdulahu Hotiju da formira novu vladu.
  • 29.05.2020
Šeholi: Nova  vlada pre ponedeljka

Za direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija odluka Ustavnog suda bila je očekivana. Prema njegovom mišljenju, nova vlada će biti formirana do ponedeljka. 

  • 29.05.2020
Tači: Što pre formirati vladu
Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da vladu treba formirati što pre i pozvao institucije i političke partije da poštuju odluku Ustavnog suda.
  • 29.05.2020
Jokanović: Ustavni sud podbacio
Advokat Živojin Jokanović smatra da je Ustavni sud ovoga puta podbacio i da je „zanemario suštinu svog postojanja, svoje funkcije i ustavnu zaštitu poretka“.
  • 29.05.2020
Samoopredeljenje najavljuje nove proteste
Pokret Samoopredjeljenja najavio je nove proteste, odmah nakon objave presude Ustavnog suda, kojom je utaban put za izbor nove Vlade i isključenje pobedničke stranke.
  • 29.05.2020