Vesti
Politika

Haradinaj: Vojska i liberalizacija viza do kraja godine

Kosovski premijer i lider AZBK Ramuš Haradinaj ocenio je da će 2018. godina biti godina vizne liberalizacije i formiranja Vojske Kosova.
Haradinaj: Vojska i liberalizacija viza do kraja godine
Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Kako je preneo RTK, Haradinaj je na izbornoj skupštini Alijanse za budućnost Kosova u Peći kazao da je Kosovo na putu ka EU, ali da je pitanje vizne liberalizacije trenutno najvažnije.

Komentarišući odnose sa Beogradom, Haradinaj je ocenio da će "bez zaboravljanja prošlosti" doći do "sporazuma mira", dok je u vezi sa razgraničenjem sa Crnom Gorom kazao da će "potencijalne greške biti preispitane i korigovane".

Delegati Alijanse za budućnost Kosova na današnjoj izbornoj skupštini u Peći izabraće nove stranačke organe u toj opštini.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023