Vesti
Politika

Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za stanje na Kosovu

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je stanje na Kosovu veoma teško, da je strpljenje naroda pri kraju i da su vanredni izbori rešenje za prevazilaženje takve situacije.
Haradinaj: Vanredni izbori rešenje za stanje na Kosovu
Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

"Ne verujem da će narod još dugo da trpi. Mislim da je izlazak iz ove situacije najbolje preko vanrednih izbora. Dobro je da vidimo sta narod misli", rekao je on u intervjuu za TV "Tribuna Kanal".

On je kazao i da se nikada više ne bi ujedinio sa DSK i Isa Mustafom u nekoj koaliciji ocenjujući da DSK više nije ono što je bio niti može dovesti do promena.

On smatra i da su kosovske institucije izuzetno slabe, kao i da se njima loše rukovodi.

"Ovi ljudi koji danas rukovode institucijama nisu adekvatni za aktuelnu situaciju. Kosovo ne stoji nikako u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđe itd", ocenio Haradinaj.Ostale vesti

Osmani: Modeli poput Republike Srpske stvaraju više problema nego stabilnosti

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je u Pragu da će se poštovati Ustav Kosova kada je u pitanju zajednica opština sa srpskom većinom jer je "Ustav Republike Kosovo, alfa i omega svake naše akcije".

  • 07.10.2022
Vučić i Osmani odvojeno sa Šolcom i Makronom u Pragu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovorali su u okviru Samita u Pragu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Markonom.
  • 07.10.2022
Rifat Ljatifi podneo ostavku na mesto ministra zdravlja
Ministar zdravlja Kosova Rifat Ljatifi podneo je ostavku na tu dužnost koju je obavljao manje od godinu dana. U ostavci koju je podneo premijeru Aljbinu Kurtiju se ne pominje konkretan razlog za to.
  • 07.10.2022
Stojanović: Građani imaju mnogo veću moć nego što misle
Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović veruje da je aktuelna predsednica opštine Ljiljana Šubarić "odlučila da ispravi svoju grešku" i zatraži poništenje odluke SO o razmeni zemljišta sa albanskim biznismenom u Čaglavici, jer joj je “tako savetovano u Beogradu”.
  • 06.10.2022
I Vjosa Osmani će u Pragu razgovarati sa Makronom i Šolcom
Kosovska predsednica Vjosa Osmani sastaće se u Pragu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.
  • 06.10.2022
Vučić u Pragu sa Makronom i Šolcom o Kosovu, sankcijama Rusiji…
Emanuel Makron, Olaf Šolc i Aleksandar Vučić razgovaraće u Pragu o Kosovu, evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji, javio je RTS.
  • 06.10.2022