Vesti
Politika

Haradinaj uveren da će formirati vladu

Na dan kada bude glasanje o Haradinajevoj vladi, mi ćemo imati dovoljno glasova poslanika, poručuje Ramuš Haradinaj.
Haradinaj uveren da će formirati vladu
Ramuš Haradinaj (Foto Kim)

Kandidat koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i stranke Nisma i bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj izjavio je za prištinsku KTV da je uveren da će on formirati novu vladu.

Kako prenosi Koha ditore, Haradinaj je takođe uveren da se Kosovo neće ponovo naći u političkom ćorsokaku kao pre tri godine.

"Na dan kada bude glasanje o Haradinajevoj vladi, mi ćemo imati dovoljno glasova poslanika Albanaca i iz drugih zajednica", tvrdi Haradinaj.

Analitičari, međutim, procenjuju da Haradinaj nema šansu da bude premijer iako je koalicija čiji je on kandidat za premijera, osvojila najveći broj poslaničkih mesta.Ostale vesti

Lajčak: Dijalog vraćen na pravi put
Nakon današnjeg video-sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, kazao je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.
  • 12.07.2020
Vučić: Dijalog nastavljen, određene teme za Brisel
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji putem video-linka učestvovao na trilateralnom sastanku Evropske unije, Beograda i Prištine, istakao je da je dijalog nastavljen, kao i da su dogovrene teme za sastanak u Briselu.
  • 12.07.2020
Borelj pred konferenciju: Ovde smo da probamo ponovo
Dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou nastavljen je nakon 20 meseci pauze video-konfrencijom u kojoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kosovski premijer Avdulah Hoti, šef diplomatije EU Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.
  • 12.07.2020
Umesto za stolom, danas video konferencija

Umesto planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, danas se održava video konferencija, pošto je kosovski premijer Avdulah Hoti otkazao dolazak.

  • 12.07.2020
Grenel: Bajden politizuje dijalog Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena da politizuje pregovore između dve strane i time garantuje da neće biti postignut napredak po tom pitanju pre novembra, kada se održavaju predsednički izbori u SAD.
  • 11.07.2020
Posle povlačenja taksi stvorili su se nakon dužeg vremena uslovi za oživljavanje dijaloga Beograda i Prištine. U prošlosti je bilo mnogo rokova, ali je teško govoriti o dinamici i modalitetu rešenja, rekao je za RTS Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku.
  • 11.07.2020